Els Mossos d’Esquadra de la Unitat d’Investigació de Sabadell intenten aclarir si la mort d’un home marroquí a la zona de l’estació de Sabadell va ser un crim o un accident. Ara mateix, fonts oficials es neguen a aportar cap informació sobre aquest fet i asseguren que esperen que s’acabi la investigació que estan fent els agents de la policia catalana de la cocapital del Vallès Occidental

Ferit a terra amb ferides: investigació oberta

Els fets es remunten a la setmana passada, quan el Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) va rebre l’avís que un home d’uns 40 anys estava ferit a terra, a la plaça d’Espanya de Sabadell. El jove va ser traslladat d’urgència a l’hospital Parc Taulí de Sabadell, on, per la gravetat de les ferides, va acabar morint dos dies després. 

Es tracta d’un jove sense casa ni feina a la ciutat, que vivia en aquesta zona, i que presentava ferides, però que, a hores d’ara, encara no s’han pogut relacionar amb un possible crim protagonitzat per una tercera persona. Els Mossos d’Esquadra, de moment, mantenen obertes totes les línies d’investigació i encara no es tracta oficialment com un homicidi, si bé agents de la Unitat d’Investigació de la comissaria de Sabadell han iniciat les indagacions per poder esbrinar què va passar. S’han interrogat possibles testimonis i s’han buscat imatges de la zona de la plaça per intentar aclarir què va passar. Algunes fonts asseguren que va ser agredit per altres persones, però la policia catalana encara evita confirmar-ho.

A l'espera de ser expatriat al Marroc

El jove mort està identificat, però no s’ha pogut localitzar família seva a casa nostra. Des d’un centre de culte musulmà de la zona s’ha iniciat una recol·lecta d’un pot comunitari per poder expatriar el cos de l’home al Marroc, on viu la seva família. Judicialment, no s'ha retingut el cadàver, fet que fa pensar també que, fins al moment, no hi ha indicis que facin pensar que es pugui tractar d'una mort criminal.

La policia vol tancar bé el cercle abans de confirmar que no és un fet criminal. Cal recordar que els Mossos van descartar que el crim d'una noia a Manresa, a principi de maig, fos un crim i finalment les proves forenses van confirmar que l'havia assassinat la seva parella, en un nou crim masclista a Catalunya.