Detingut un home per la relació amb l’estranya mort de la seva parella, una noia de 30 anys embarassada, que el passat 6 de maig va morir a Manresa. Tot i que en un primer moment la policia catalana va descartar que la mort de la dona pogués ser criminal i van apuntar a la possibilitat que fos una aturada cardiorespiratòria, les proves forenses i les investigacions han arribat a la conclusió que la parella de la dona, un home, havia participat en la mort de la jove. El cos de la dona no presentava signes de violència externa i va ser localitzat sense vida al pis que ella i la seva parella, l'home ara detingut, compartien al carrer de Gaudí.

En un primer moment, al lloc dels fets, el forense que va participar en l'aixecament del cadàver no va poder certificar que la mort fos de caràcter violent i va demanar esperar a l'autòpsia per poder-ho aclarir. Els investigadors, això i tot, van continuar amb la investigació per si, finalment, les proves forenses acreditessin algun tipus de violència. Cinc dies després de la mort de la noia, es va rebre l'informe complet i el jutge, sota secret de sumari, va ordenar diverses diligències per assegurar les proves i finalment va ordenar la detenció de l'home, de nacionalitat espanyola.

Detingut per matar la seva parella a Manresa

Aquest matí, els Mossos d’Esquadra han detingut l’home al carrer de Gaudí de la capital del Bages. El detingut haurà de passar a disposició del jutge en les pròximes hores, acusat d’homicidi. La policia catalana, però, a hores d’ara, no ha volgut aclarir com, presumptament, va matar-la; el cas està sota secret de sumari a l’espera que avancin les diligències. El que sí que ha pogut saber ElCaso.cat és que la dona no tenia ferides ni d'arma blanca ni tampoc d'arma de foc.

Les proves forenses no han descobert cap mena de psicotròpic o verí al cos de la víctima. La dona, presumptament, va ser agredida per la seva parella, que després va simular que havia estat un accident i que, per la seva situació d'embarassada, havia patit algun tipus de malaltia. Els investigadors de l'Àrea d'Investigació Criminal (AIC) de la regió policial Central no han descansat fins que, juntament amb la certesa forense, han pogut aclarir com el detingut va matar la seva parella, que estava embarassada.

La principal hipòtesi és que la va ofegar, però sense deixar marques visibles a simple vista, asseguren fonts de la investigació a ElCaso.cat. El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha confirmat que no hi havia cap denúncia prèvia entre la dona assassinada i l'home arrestat.

Crims masclistes i de gènere a Catalunya

Si, tal com apunta la policia, es confirma que el crim de Manresa és de violència de gènere, serà el cinquè assassinat d'aquest tipus a Catalunya aquest inici de 2023. Des de gener de 2023 han estat assassinades sis persones a mans de les seves parelles i exparelles a Catalunya. Quatre dones: una a Balaguer, una Barcelona, una a Mora la Nova i aquesta noia a Manresa. Alhora, també han estat assassinats dos homes, un a mans de la seva exparella, una dona, a Sant Andreu de la Barca, i un home a Sant Sadurní d’Anoia, a mans de la seva parella, un altre home.