El brutal atac d’aquest divendres a primera hora, al metro de Barcelona, s’investiga, per part dels Mossos d’Esquadra, també com un suposat delicte d’odi -sumat al de lesions- i n’assumirà la instrucció la Unitat Central de Delictes d’Odi de la Comissaria General d’Informació de la policia catalana. Els Mossos d’Esquadra, de l’anàlisi de les imatges de les càmeres de seguretat de l’andana de l’estació del metro de Camp de l’Arpa creuen que, a més de la víctima que es va emportar la pitjor part de l’agressió, que té un timpà foradat, hi ha com a mínim una desena més de víctimes, tot i que, a hores d'ara, només consta una denúncia

La detenció, motiu de polèmica

En el moment dels fets, aquest divendres poc abans de les deu del matí, els vigilants de seguretat de l'estació on l'home va atacar les dones van poder-lo retenir, i va ser llavors quan va ser entregat als Mossos d'Esquadra, que després d'identificar-lo, no el van detenir. En aquell moment es desconeixia l'abast de les lesions, tot i que ja s'havien pogut aconseguir les imatges de les càmeres de seguretat.

Més tard, quan es va saber que la noia que apareix el vídeo va patir una perforació al timpà i que hi havia més ferits, es va decidir fer la recerca de l’home, magrebí de 30 anys, amb antecedents, podent-lo detenir, en aquell moment, per un delicte de lesions, al voltant de les onze de la nit, a la zona de Sant Martí, a Barcelona. L’home, conegut dels policies del districte, sempre es mou per Marina i va ser fàcil localitzar-lo i detenir-lo. Va ser traslladat a la comissaria de les Corts, a Travessera de les Corts, i allà ha passat la nit, esperant ser entregat al jutge, un tràmit que serà, si tot va com ha d’anar, aquest diumenge a primera hora.

 

Investigat com un delicte d’odi

L’home arrestat pels Mossos serà acusat ara també d’un delicte d’odi. La policia catalana creu que l’agressió, només contra dones que eren a l’andana esperant el metro, pot ser considerat un delicte d’odi, i per això ha traslladat la investigació de la Unitat d’Investigació de l’Àrea Regional del Transport Urbà (ARTU, l’antic ASMET) a una unitat especialitzada, l’Àrea Central de Delictes d’Odi de la Comissaria General d’Informació. De les imatges de les càmeres de seguretat, els investigadors creuen que hi ha, com a mínim, deu víctimes. La ferida més greu, la dona brutalment atacada. Les altres víctimes de l’atac massiu d’aquest divendres a primera hora tenen lesions lleus i la majoria no van necessitar atenció mèdica.

En un primer moment, la policia catalana va informar, abans que fos publicat per ElCaso.cat i que agafés volada viral, que l’home que havia protagonitzat l’atac patia algun tipus de trastorn psiquiàtric, un extrem que ara, segons fonts oficials, ja han descartat. Caldrà veure si la Fiscalia de Delictes d’Odi i Discriminació de Barcelona veu també com els Mossos que es tracta d’un delicte d’aquest tipus i si demana, o no, que ingressi a presó.