Els Mossos d'Esquadra han detingut aquest divendres a la nit l'autor d'una brutal agressió a l'estació Camp de l'Arpa de la línia L5 del metro de Barcelona. L'home, d'origen magrebí i amb una llarga llista d'antecedents per delictes, sobretot de robatori, va atacar diverses persones que esperaven a l'andana, sense cap mena de provocació. A una de les víctimes, una jove, li va clavar un fort cop de puny que la va fer caure a terra, tal com va avançar ElCaso.cat. La noia va presentar denúncia davant la policia catalana, lliurant-los l'informe mèdic de les lesions, segons el qual té el timpà perforat

 

Detingut a Sant Martí 

Després de l'agressió, el sospitós va intentar fugir i abandonar la parada de metro, però els vigilants de seguretat el van retenir fins que va arribar una patrulla dels Mossos.  En un primer moment, només el van identificar i el van deixar marxar. No obstant això, l'informe de lesions de la noia va fer que s'emetés una ordre de detenció contra ell. L'agressor és força conegut al món delictiu del districte de Sant Martí de la capital catalana, i els Mossos no van trigar gaire a trobar-lo per la zona, al voltant de les onze de la nit. 

Pel que fa a la resta de víctimes, afortunadament només van patir lesions lleus per les quals van rebre assistència mèdica a la mateixa estació. En un primer moment, la investigació l'havia assumit l'Àrea Regional de Transport Urbà (ARTU), encarregada dels delictes que tenen lloc al transport públic, però el cas s'ha traspassat a la Unitat Central de Delictes d'Odi, una branca especialitzada de la Comissaria General d'Informació, en considerar aquesta agressió com un delicte d'odi. Els Mossos d'Esquadra no descarten que pugui haver-hi més dones agredides, i han demanat que les persones que hagin sofert un atac similar no dubtin a presentar una denúncia.

Tal com es pot veure a les imatges de les càmeres de seguretat, la violenta agressió va passar sense cap provocació de la gent que esperava el metro en aquell moment. Per aquesta raó, i segons ha pogut saber ElCaso.cat de fonts policials, l'agressor podria tenir problemes de salut mental, tot i que aquest punt haurà de ser confirmat per la investigació.