Els Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Urbana de l'Hospitalet de Llobregat (Barcelona) han desmantellat un punt de venda i consum de cocaïna adulterada, una operació en la qual s'ha detingut quatre presumptes traficants i una cinquena persona que va comprar droga i tenia una ordre de detenció pendent.

El punt de venda es trobava en un pis del barri de Collblanc-Torrassa, on els detinguts venien basuco, una espècie de cocaïna adulterada, de baix cost, altament addictiva i amb un efecte poc durador però extremadament nociu, ha informat la policia autonòmica en un comunicat.

La investigació va arrencar l'abril, quan la policia va tenir coneixement que hi havia una afluència constant de drogodependents en un pis de l'Hospitalet l'ocupació del qual s'havia denunciat al març. Després de comprovar que es venien dosis de cocaïna amb un alt grau d'adulteració, els investigadors van determinar quines persones utilitzaven habitualment aquest local i rebien els clients.

Els agents van trobar dos dels traficants dins de les seves instal·lacions

Una vegada obtinguts els indicis necessaris, els agents van entrar al local el passat 3 de maig i van sorprendre dos dels presumptes traficants -un home i una dona- a l'interior i també diverses persones en possessió de droga comprada suposadament allà. Posteriorment, van detenir un altre home i una altra dona investigats com a presumptes autors d'un delicte de tràfic de drogues.

Durant el registre del pis els agents van localitzar cocaïna, diners i altres indicis relacionats amb la investigació, així com documentació i targetes de crèdit robades en els últims dies en zones properes al punt de venda de droga.

Així mateix, durant l'entrada a aquest pis també es va identificar un comprador amb una ordre de detenció pendent emesa per un jutjat de Manresa (Barcelona), per la qual cosa va quedar detingut. Els arrestats han passat a disposició judicial i el jutge d'instrucció ha decretat la seva llibertat amb càrrecs, mentre que la policia autonòmica manté oberta la investigació i no descarta més detencions.

Detingut a Barcelona per l'olor de la seva marihuana: portava 73 quilos al seu cotxe

La Guàrdia Urbana de Barcelona ha detingut el conductor d'una furgoneta que transportava 73 quilos de marihuana gràcies a una infracció de trànsit i la forta olor que provenia del vehicle. La policia local ha informat aquest dissabte a les xarxes socials que la detenció es va practicar ahir al barri barceloní de Vallcarca.

L'olor de droga que procedia de la furgoneta va portar a la sospita dels agents que li van demanar l'alto i que van trobar a l'interior del vehicle catorze bosses de plàstic amb més de 73 quilos de marihuana.