Els Mossos d’Esquadra han detingut aquesta setmana a l’Eixample de Barcelona un home, de 39 anys i de nacionalitat espanyola, que està ingressat en un hospital de la ciutat. La detenció s’ha pogut fer ara, quan l’home ha recuperat la consciència, després d’estar gairebé 10 dies entre la vida i la mort, i alguns dies en coma, en ser ingressat amb el que tot semblava indicar una intoxicació per cocaïna.

El dia 7 de gener els Mossos van rebre l’avís des de l’hospital, al 112, avisant dels fets, i quan s’hi van presentar van confirmar que l’home estava molt greu i fins i tot sense consciència. Després de confirmar amb plaques de radiografia que tenia un bon gruix de boles de cocaïna a la seva panxa i amb la complicació per fer-ne una extracció de forma natural, es va decidir intervenir-lo. 

Detingut quan s’ha despertat del coma

El passat dilluns, 17 de gener, dia de Sant Antoni, l’home va recuperar la consciència i va ser quan els Mossos d’Esquadra es van entrevistar amb ell i li van comunicar que quedava detingut per un presumpte delicte de salut pública en el vessant del tràfic de drogues. Tot i que ara l’home s’està recuperant, va estar molt greu i fins i tot en coma, tal com han explicat fonts de la policia catalana. 

L’home no té antecedents per salut pública ni per cap altre antecedent. Els agents de la Unitat d’Investigació de la comissaria de l’Eixample s’ha quedat el cas per aclarir què va passar i d’on va sortir l’home. 

Mossos Aeroport

Agents dels Mossos d'Esquadra a l'Aeroport del Prat / CME

Ara per ara, tot i que falta que avancin les investigacions, tot sembla indicar que l’home havia arribat a Catalunya per l’Aeroport del Prat, passant els controls de seguretat i de duana, i quan va ser aquí una o algunes de les boletes van obrir-se i li van provocar la greu intoxicació, que el va deixar, gairebé, entre la vida i la mort. Les investigacions dels Mossos hauran d’aclarir quina ruta va fer fins a Barcelona i, tot i que serà molt més complicat, qui li va subministrar la droga.

El perillós “negoci” de les mules: mínim dos morts últims dies

L’any 2018 una dona va morir a l’estació de Sants per causes semblants a les de l’home detingut a l’Eixample de Barcelona. En aquell cas la dona, de 34 anys, havia arribat amb AVE des de Madrid, des d’on havia entrat a Espanya. L’any 2016 va morir un home de nacionalitat lituana a l’estació L9 del Metro de Barcelona, quan havia acabat d’arribar a l’Aeroport del Prat i es disposava a anar cap a la ciutat. Una de les 34 boles de cocaïna que portava a l’interior van explotar i va morir gairebé a l’acte. 

L’home havia arribat a l’Estat des del Brasil, en una de les més perilloses, en l'àmbit de salut, tècniques per entrar droga, el que es coneix com a mules: portar la cocaïna amagada a l’interior del cos.