Són, ara mateix, una de les bandes més actives que hi ha a la zona metropolitana de Barcelona i cada cop són més perillosos. Ja tenen nom, la ‘banda del Range Rover’, i de moment, no se’ls ha pogut caçar. Es dediquen, segons han explicat fonts de la policia catalana a ElCaso.cat, a cometre encastaments i també a robatoris de mercaderia en camions, i ho fan amb el cotxe que dona nom a la banda i que, en pocs segons són capaços de robar en qualsevol lloc.

Aquest cap de setmana, i segons ha pogut saber ElCaso.cat, quatre agents dels Mossos d’Esquadra van resultar ferits després d’una persecució d’aquests lladres per l’autopista AP-7. Els fets van passar al voltant de la una de la matinada de la nit de divendres a dissabte, quan una patrulla de la policia catalana va detectar un cotxe d’aquesta marca i model fent conducció temerària per l’autopista a l’altura de Barcelona

Complicada i perillosa persecució per l'AP-7 i altres carreteres

Es va fer seguiment i es va alertar a més patrulles, que van perseguir el vehicle, per altres carreteres, fins a la zona de Sant Pere de Ribes. Es van activar patrulles de les comissaries de Vilanova i de la Vilafranca, per intentar tallar el pas al cotxe. Allà el cotxe dels presumptes lladres va impactar contra dos cotxes dels Mossos, un d’ells de Seguretat Ciutadana i un de Trànsit. Segons han explicat font dels Mossos, els lladres no van tenir cap mena de mirament amb els agents que estaven fent un control per intentar aturar el vehicle, i van haver de saltar per evitar ser atropellats pels lladres, un fet que confirma el que fa mesos que els investigadors d’aquest tipus de delictes asseguren: no es pot fer res per aturar-los, tenen cotxes més ràpids i robustos que les patrulles dels Mossos i no dubten en envestir els cotxes policials per poder escapar. Els agents ferits tenen pronòstic lleu i alguns no van arribar ni a causar baixa.

Lladres especialitzats en encastaments

Els ocupants del cotxe, com a mínim tres persones, van poder saltar del vehicle i iniciar una fugida a peu. Ara mateix no consta que s’hagin pogut ni identificar ni detenir els perillosos lladres. Els Mossos d’Esquadra els relacionen amb robatoris amb força a la ciutat i àrea metropolitana de Barcelona sobretot amb el modus operandi dels encastaments i també el que es coneix com a teloners, que es dediquen a robar mercaderia dels camions aparcats en àrees de servei. 

Aquesta mateixa banda, que s’hagi conegut, també van actuar fa pocs dies a Terrassa i Montgat. En el primer cas van intentar assaltar un estanc, però les mesures de seguretat i l’actuació de la policia local de Terrassa ho van evitar. A Montgat, en canvi, sí que van poder consumar el robatori. Els Mossos d’Esquadra mantenen oberta una investigació per aclarir els fets, relacionar tots els robatoris i poder desarticular aquesta activa banda. 

Lladre esclafat a Bàscara

La setmana passada, la nit de dijous a divendres, un lladre jove, de nacionalitat marroquina, va ser atropellat mortalment per un camió quan després d'abandonar el cotxe va intentar travessar l'autopista a Bàscara, a l'Alt Empordà. Un camió el va esclafar i va morir a l'acte. Segons va poder saber ElCaso.cat, el lladre era un "teloner" i ja havia estat detingut i investigat anteriorment per aquest tipus de delicte a la zona nord de l'AP-7, tot i que no té relació amb la banda del Range Rover.