No hi ha manera d’aturar-los. Els lladres que aprofiten cotxes de gran cilindrada i potència per assaltar botigues no s’aturen. Aquesta setmana, i segons ha pogut saber ElCaso.cat, la que ja ha estat batejada com la banda dels Range Rover, han tornat a actuar a casa nostra. Aquest dimecres a la matinada un grup de persones, que encara no s’han pogut identificar, van intentar assaltar un establiment a Terrassa amb el famós mètode de l’encastament: fer servir un cotxe per trencar la persiana exterior i l’aparador per accedir a dintre i buidar la botiga. En aquest cas, però, les mesures de seguretat de l’estanc i la ràpida actuació de la Policia Local de Terrassa va evitar que es pogués consumar el fet. Amb tot, però, els lladres van poder escapar. 

Al Masnou sí que van consumar el robatori

Es van traslladar al Masnou (Maresme), on sí que van poder robar en un establiment del mateix estil, un estanc. La policia de Terrassa va poder donar les dades del cotxe que van poder veure, un Range Rover antic, i va ser enviada a totes les policies locals de l’àrea metropolitana, per tal de poder-los interceptar o identificar si feien algun altre assalt, però no va ser possible. La investigació se l’han quedat els Mossos d’Esquadra de la regió policial Metropolitana Nord per si els poden identificar, relacionar amb altres fets i detenir. 

Tot i això, fonts de la policia catalana, que confirmen els fets, també avancen que la possibilitat de detenir-los, si més no, amb les plaques de matrícula del cotxe, són mínimes. Els vehicles que fan servir són furtats poca estona abans de cometre el delicte i després de cometre el robatori l’abandonen. La policia catalana té diverses investigacions en marxa per detenir aquestes bateries de lladres, molt actives i amb molta itinerància, que actuen sobretot a la zona metropolitana de Barcelona i que en una nit poden fer tres o quatre assalts.

Més lladres per encastament a Barcelona

Els Mossos també investiguen si els lladres dels dos encastaments coneguts d’aquesta setmana estan relacionats amb els que fa pocs dies es van produir a Sabadell, tot i que frustrats per les mesures de seguretat. Una bateria de lladres, també amb cotxes semblants a la banda del Range Rover, van intentar accedir a la nau de l’empresa de tecnologia i telefonia mòbil Astepimer de Sabadell, una empresa que ja ha estat víctima en altres ocasions de robatoris; el darrer cop els hi van robar 400.000 euros en material.

Els lladres també havien intentat accedir a l’establiment MediaMarkt del mateix municipi. En aquella ocasió el vigilant de seguretat va accionar l’alarma i els lladres van fugir i no van arribar-se a enfrontar-se al vigilant, però malauradament, va morir a l’interior de la botiga per un atac de cor.