Errada d’interpretació dels Mossos d’Esquadra. I és que és ben fàcil equivocar-se amb aquestes coses. Cada dia a Catalunya es descobreixen diverses plantacions de marihuanes, algunes de més escandaloses, com el narco bloc de Sant Cosme, al Prat de Llobregat, o al barri de la Patà, a Constantí, i totes les plantacions, sobretot les d’interior, tenen gairebé alguns indicadors idèntics que fan que els Mossos d’Esquadra, quan els descobreixin, saben que estan davant d’una plantació d’aquest tipus de droga que s’ha estès per tot el país. La llum punxada, soroll i màquines d’extracció d’aire cap a l’exterior. Quan ho tenen clar, i tenen l’autorització del jutge per accedir-hi, s’organitza un dispositiu per entrar-hi, desmantellar-la, confiscar les plantes i, si és possible, detenir els jardiners i responsables.
Batuda per trobar marihuana... acaba amb criptomonedes
Aquest dimecres a primera hora els Mossos d’Esquadra havien organitzat una entrada en una casa del carrer del Raval, a la Fuliola, a l’Urgell. Tots els indicis feien pensar que a l’interior hi havia una plantació d’interior de marihuana en actiu i s’havia confirmat que els consums d’electricitat no corresponien amb les indagacions fetes pels investigadors. Amb agents de l’ARRO es va preparar l’entrada i un cop a l’interior es va descobrir que realment el que hi havia era una instal·lació per minar criptomonedes.
Segons ha pogut saber ElCaso.cat hi havia uns 30 processadors instal·lats i en ple rendiment per tal de produir aquest tipus de criptoactius. A l’interior de la casa la policia va trobar un home gran i dos joves, un noi i una noia, que van quedar imputats per un delicte de defraudació de fluid elèctric i s’hauran de presentar aquest dijous, en qualitat d’investigats, a la comissaria de Tàrrega per tal de donar explicacions sobre aquesta granja il·legal de monedes digitals. Il·legal, apunten els investigadors, per fer-ho punxant la llum, no per l’activitat nuclear que hi feien.
Investigació oberta
Tot i això, fonts de la policia catalana han explicat que ara mateix, tenint en compte el valor d’aquest tipus d’actius, només surt a compte minar criptomonedes si es fa sense pagar la llum. Cal molta inversió tècnica -processadors i també equips de refrigeració- que, sumat al preu de l’energia, fa no viable la inversió per minar criptomonedes. Els Mossos d’Esquadra, de totes maneres, en detectar que es tractava d’una granja amb la llum punxada, també investigaran si des d’aquest punt de l'Urgell s’havia pogut participar en algun altre tipus de delicte relacionat amb aquests actius digitals.