Els Mossos d’Esquadra han fet aquest dilluns la segona fase d’una investigació contra el tràfic de marihuana que havia arrencat feia mesos i que va permetre intervenir, al barri de la Patà de Constantí, al Tarragonès, unes 7.000 plantes, la majoria, en l’inici del seu creixement. A aquestes plantes cal sumar-hi les plantes, unes 2.000, que es van intervenir en la primera fase d’aquesta investigació que ha portat la Unitat d’Investigació de la comissaria de Tarragona i que s’ha focalitzat en aquest barri de cases ocupades de Constantí, un dels llocs més perillosos del Camp de Tarragona, una no-go zone de manual. 

Amb equips d’ordre públic ARRO, els agents d’investigació van assaltar diverses d’aquestes cases ocupes i van trobar cultius en marxa, amb aigua i electricitat, amb un sistema molt elaborat, que permetia als jardiners i responsables de la plantació no haver d’anar-hi de manera recurrent. Si bé en la primera fase de l'explotació de la investigació no es van poder fer detinguts, aquest cop sí que els Mossos d’Esquadra han pogut arrestar quatre persones, quatre homes: un de nacionalitat albanesa, un de nacionalitat marroquina i dos de nacionalitat espanyola

P1280004
Imatge de l'interior d'una de les cases ocupades de Constantí / CME

En les entrades i escorcolls d’aquest batejat com a cas Rusc, els Mossos van trobar també diners en efectiu, eines per pesar la droga i es va poder intervenir gran quantitat de material pel conreu de marihuana. Treure de circulació aquests aparells (compressors, llums, etc.) dificulta als detinguts, si queden en llibertat, que puguin remuntar aquestes plantacions que estaven a ple rendiment amb una capacitat, tal com va poder comprovar la policia catalana, de 8.000 plantes de marihuana.

El perillós negoci de la marihuana

Fa molt temps que els Mossos han perdut el control de la marihuana. Tot i que es fan operacions gairebé cada dia, és impossible controlar totes les plantacions actives que hi ha al país, ja sigui per tota la gran zona rural i forestal o bé en naus ocupades o abandonades. La policia treballa des de fa anys en un pla específic, sobretot, per evitar que el negoci de la marihuana, molt rendible i per tant llaminer per les bandes organitzades, segueixi, i mai millor dit, arrelant a casa nostra. La derivada d’aquest negoci és la violència.

IMG 8889
Imatge de l'interior dels pisos ocupats de Constantí / CME

Sense anar més lluny, aquest cap de setmana a Girona un home de nacionalitat albanesa va aparèixer mort davant de l’hospital Trueta i va acabar morint. La policia sospita que l’agressió que va patir pot estar relacionada amb el tràfic de marihuana.