Aquest matí els Mossos d’Esquadra han explotat una investigació per desmuntar el narcobloc del carrer del Riu Anoia, a Sant Cosme, al Prat de Llobregat. Un bloc on, presumptament, en setze dels pisos un clan d’ètnia gitana hi tenia plantacions de marihuana produint a tot drap i amb l’electricitat punxada de manera irregular. En total s’han detingut sis persones, segons ha pogut saber ElCaso.cat.

La investigació de l'Àrea d'Investigació Criminal (AIC) de la Regió Metropolitana Sud s’ha iniciat a primera hora i ha comptat amb l’activació de recursos d’ordre públic, com l’ARRO i la Brimo, i també la UDRON, la unitat de drons dels Mossos d’Esquadra. Els agents han accedit amb ordre judicial en setze pisos d’aquest narcobloc del número 24 del carrer del Riu Anoia del Prat de Llobregat, a la barriada de Sant Cosme. Es tracta d’un edifici de construcció de 2002 al bell mig d’aquest barri, un dels més complicats de l’àrea metropolitana de Barcelona.

Operació antidroga al narcobloc de Sant Cosme

En l’operatiu també hi han participat tècnics d’Endesa per tal de desconnectar amb seguretat els punts de llum que els narcotraficants havien punxat de manera irregular i precària per poder tenir electricitat a les plantacions sense haver-la de pagar. Les entrades i els escorcolls s’han allargat tot el matí i s’han fet amb un dispositiu de seguretat per evitar reaccions violentes del clan que controla el barri i que ha vist, a primera hora d’aquest dimecres, que la policia els hi havia descobert un dels seus punts de producció. 

9e401c61 73a7 4c6f 8568 4472cb9ec6e8
Imatge del narcobloc del carrer del Riu Anoia, al Prat de Llobregat / ACN

Els Mossos d’Esquadra faran el recompte del material, principalment marihuana, que s’ha pogut interceptar, seguiran amb les diligències per aclarir si els pisos-plantació estaven ocupats o llogats i s’espera que entre demà i divendres els sis detinguts passin a disposició judicial. 

Marihuana a tot arreu

Si avui era al Prat de Llobregat on els Mossos d’Esquadra desmuntaven una macroplantació de marihuana, aquest dilluns la policia va fer una operació semblant a Constantí, una de les altres zones també molt complicades de Catalunya. Un barri on hi ha desenes de cases ocupades, controlades per clans familiars, que també es dediquen al negoci de la marihuana.