Mossegada per no voler portar mascareta. Això és el que va fer un usuari aquest divendres al matí a l'hospital Sant Cecili de Granada: va mossegar a la cama un vigilant de seguretat que intentava fer de mediador entre el sanitari que li estava dient que es posés el tapaboques i el presumpte agressor. De fet, era la segona vegada que li cridaven l'atenció, perquè, prèviament, havia estat instat per un zelador a urgències perquè portés la mascareta. Pel que sembla, l'home es trobava en un "clar estat d'alteració", que va ser precedit d'insults cap als facultatius, el que va fer que el guarda privat intervingués.

Violència, mossegada i "freqüència dels fets"

La mossegada a la cama del vigilant va ser més aparatosa en un principi del que finalment va resultar. Per sort, després de l'incident, l'agredit no va necessitar assistència sanitària. Tanmateix, la Policia Nacional va ser alertada dels fets i va traslladar-se a l'hospital. L'agressió va ser denunciada davant dels agents i en seu policial. Tot això ha fet sortir la regularitat amb la qual es cometen aquest tipus d'actes violents. Així ho ha denunciat el sindicat CSIF Granada, que ha assegurat que cada cop són "més freqüents" i estan augmentant en l'atenció primària i les urgències dels hospitals. De fet, aquest últim lloc sol ser un focus d'incidències regulars. La organització ha demanat que es posin els "mitjans necessaris per la conscienciació ciutadana".

CSIF ha demanat a la Junta d'Andalusia que hi hagi una previsió d'aquests esdeveniments per tal d'evitar-los i hi hagi noves mesures coordinades amb l'àmbit sanitari. És a dir, que no només estigui present el personal del Servei Andalús de Salut, sinó tots els professionals que allà hi són i treballen als edificis sanitaris. També els vigilants privats, normalment contractats a empreses per prestar el servei, que queden desemparats de la protecció que sí es prestaria als treballadors de Salut.