Almenys 15 persones han mort a causa d'una forta inundació a l'estat de Kentucky, als Estats Units d'Amèrica. Les fortes pluges i inundacions generalitzades ocorregudes durant la nit han deixat aquest terrible balanç, que inclou nens i persones grans, i ha obligat a declarar l'estat d'emergència. Les autoritats han confirmat que la xifra de víctimes mortals podria augmentar en les pròximes hores, arribant a la trentena de morts. Fins ara, més de 23.000 cases s'han quedat sense electricitat, i s'estima que centenars de persones perdran les seves llars a causa d'aquest. 

La nit del passat dimecres, 27 de juliol, l'estat de Kentucky va veure's sorprès per unes fortes pluges nocturnes que ràpidament van inundar els carrers i les cases de l'estat, principalment a la regió de Bluegrass i al comtat de Perry County, situats al nordest de Kentucky. Les principals ciutats afectades són Hazard, Jackson, Garrett, Salyersville, Booneville i Whitesburg. El governador de Kentucky ha afirmat que, tot i que s'espera que les pluges torrencials afluixin aquest divendres, se'n preveuen més el matí de diumenge, i la previsió meteorològica és que s'allarguin fins al dimarts que ve. 

Els pitjors presagis respecte a les víctimes mortals s'han complert

A l'inici d'aquest terrible episodi meteorològic, el passat dimecres, no es tenia constància de víctimes mortals, tot i que la xifra de persones desaparegudes començava a comptabilitzar-se. El nombre de persones mortes a causa de les inundacions ha anat augmentant a mesura que els equips de rescat han pogut realitzar la seva feina. En un inici, es comptabilitzaven tres víctimes mortals, que van ascendir a vuit. Andy Beshear, el governador de l'estat de Kentucky, explicava en les primeres rodes de premsa que els seus desitjos eren que la xifra de morts "no arribés als dos dígits". El pitjor dels presagis, no obstant això, s'ha complert, i fins i ara s'ha confirmat la mort de 15 persones a causa de les inundacions, entre les quals hi ha nens i, almenys, una persona de 81 anys. Beshear també ha confirmat als mitjans que no descarten que aquesta xifra augmenti i fins i tot es dupliqui, arribant a les 30 víctimes mortals

A més a més, entre 23.000 i 25.000 cases estan sense electricitat, o bé han patit talls, i unes 200 persones s'han desplaçat fins als refugis habilitats perquè han perdut la seva casa. El governador confirmava a través de Twitter la terrible xifra mortal, amb el següent missatge: "La situació d'inundacions a l'est de Kentucky continua, amb una alerta per inundació efectiva fins avui. Malauradament, podem confirmar almenys 15 morts, però esperem que aquesta xifra augmenti. Més de 23.000 habitants de Kentucky estan sense electricitat".  

tuit andy beshear indundacions kentucky
Andy Beshear, el governador de Kentuky, ha confirmat la mort de 15 persones a causa de les inundacions. 

"Serà una de les inundacions més mortals a Kentucky en molt temps", afirma el governador de l'estat

Andy Beshear, el governador de l'estat de Kentucky, ha afirmat que aquesta inundació, "una de les pitjors i més devastadores" mai vista, serà "una de les més mortals a Kentucky en molt temps". En aquests moments, les pluges han amainat a la majoria del territori, però l'alerta per inundació es manté, ja que el sòl no ha pogut absorbir tota l'aigua que ha caigut, i que es preveu que encara caigui, tot i que en menys intensitat. Entre diumenge i dimarts, es preveu que la pluja deixi anar entre cinc i set centímetres d'aigua, de manera que el nivell de perill per inundacions continua sent molt elevat.