Un accident entre dos autocars al centre del Senegal ha deixat com a mínim 40 morts i prop d’una vuitantena de ferits. Els fets han tingut lloc al voltant de dos quarts de quatre de la matinada en una via principal que connecta el país africà d’est a oest, a l’altura de la ciutat de Kaffrine. La tragèdia ha portat una gran commoció al Senegal i el seu president Macky Sall ha decretat tres dies de dol nacional a partir d’aquest dilluns 9 de gener.

Segons els primers indicis, l’accident s’hauria produït quan la roda d’un dels autocars hauria esclatat, fent que el conductor perdés el control i acabés xocant frontalment contra l’altre vehicle que circulava en sentit contrari. En un primer moment, s’havia parlat de 125 víctimes en total, una xifra que posteriorment s’ha ampliat fins a situar-se en els 40 morts i 78 ferits, tots ells de diversa consideració i traslladats a un hospital i un centre mèdic.

Es tracta de l'accident més important dels darrers anys al Senegal, tot i que els sinistres en aquest país són bastant habituals a causa majoritàriament del mal estat de la carretera, de la indisciplina dels conductors o d’uns cotxes molt vells. El president Sall ha anunciat una reunió dels ministres amb urgència per abordar la seguretat viària i el transport públic de passatgers i prendre mesures per millorar-la.

Una vintena de morts en un accident d’autobús a Kènia

També aquesta passada nit, un altre accident d’autobús al continent africà ha deixat més d’una vintena de morts. El sinistre ha tingut lloc quan el vehicle acabava de travessar la frontera d’Uganda per entrar a Kènia i dirigir-se cap a la seva capital, Nairobi. El conductor ha perdut el control del vehicle, segurament per un excés de velocitat, i ha acabat sortint de la via i bolcant, deixant 21 morts i 49 ferits.