Unes 21 persones han mort i 16 més han resultat ferides aquest dissabte després que un autobús hagi caigut en un canal del riu Nil a la localitat de Mansura, al nord d’Egipte, a uns 100 quilòmetres de la capital, El Caire. L’accident s’hauria produït després que el conductor intentés fer un avançament de manera incorrecta i perdés el control del vehicle, segons ha explicat als mitjans Marwan Habib, el director de seguretat de la província de Dakhalia. Fins al lloc dels fets s’hi ha desplaçat efectius de les forces de rescat fluvial, desenes d’ambulàncies i oficials del cos de Policia.

De moment s’han pogut rescatar 16 persones amb vida, totes elles amb ferides de diversa consideració i que han estat traslladades a dos hospitals de la província. Les autoritats han aconseguit treure l’autobús del riu i es troben pentinant el canal del riu Nil a la recerca de possibles cadàvers. Alguns mitjans egipcis apunten al fet que la gran majoria de víctimes mortals serien homes i que entre elles podria haver-hi fins a tres menors d'edat. Es desconeix quantes persones viatjaven dins l’autobús en el moment de patir l’accident. El nombre de morts podria augmentar.

Més de 7.000 morts en accident de trànsit a Egipte durant el 2021

Els accidents de trànsit són un gran problema a Egipte. Les males condicions de les carreteres, els excessos de velocitat i l’incompliment de les normes de circulació de la majoria de conductors fan que el nombre sigui molt elevat. L’any 2021 es va tancar amb 7.101 persones mortes en sinistres viaris a Egipte, una xifra més elevada que l’any 2020, que es va tancar amb 6.164 víctimes mortals. Els accidents d’autobús també són habituals. El passat mes de juliol, el xoc entre un autocar i un camió va deixar 22 morts i 31 ferits, un altre sinistre al setembre va deixar cinc morts i 50 ferits i un últim a l'octubre a la mateixa província de Dakhalia va deixar una desena de morts.