Accident mortal a la C-53 a l'altura de la Fuliola (Urgell). Un totterreny s'ha saltat un stop aquesta matinada, poc abans de les dues, al municipi urgellenc i l'ha envestit un camió. Els tres ocupants del cotxe han perdut la vida, entre ells un noi de 28 anys i veí de Castellserà. El conductor del camió es troba bé, tot i que pel moment es desconeix si hauria patit ferides arran del sinistre.

Els Mossos d'Esquadra han rebut l'avís aquesta matinada de divendres a la 1.59 hores, segons ha informat el Servei Català de Trànsit (SCT). Automàticament després s'han traslladat amb vuit patrulles i conjuntament amb quatre dotacions dels Bombers de la Generalitat i dues unitats del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) fins al lloc del sinistre. El xoc s'ha produït a la C-53 a l'altura del punt quilomètric 129 a la Fuliola, en sentit Balaguer (Noguera). 

Els tres ocupants del cotxe han mort a l'accident

El xoc entre el totterreny i el camió s'ha produït perquè el cotxe s'ha saltat un stop a la C-53, carretera que uneix Tàrrega amb Balaguer. Ha estat, aleshores, quan el tràiler ha envestit accidentalment l'altre vehicle. Això ha provocat la mort de tres dels ocupants del turisme: el conductor de 42 anys, el passatger davanter de 28 i un tercer que anava als seients del darrera de 45. Els Mossos d'Esquadra han obert una investigació per esclarir les causes de l'incident d'aquesta matinada de divendres a la Fuliola.

 

Aquest accident arriba poc després del que va succeir aquest diumenge al Perelló (Baix Ebre), on van morir tres menors d'edat a la carretera TV-3022. El cotxe, quan circulava en direcció a Rasquera, va sortir-se de la via i va caure per un barranc des d'aproximadament uns 30 metres d'altura. Els múltiples impactes van provocar que el vehicle s'incendiara i els flames comencessin a devorar l'automòbil i les persones que hi havia a l'interior.

Trànsit va informar que fins aquest 28 de febrer i des de principis del 2023, han mort 20 persones a la xarxa viària interurbana de Catalunya, sense comptar els darrers 10 dies i els tres ocupants que han perdut la vida aquest divendres de matinada. Per demarcacions, el 45% s'han produït a Barcelona i la resta distribuïts de més a menys a Girona, Tarragona i Lleida.