Tres menors d'edat han mort aquest diumenge a la tarda en un terrible accident de trànsit a la carretera TV-3022 al Baix Ebre. Els fets han tingut lloc al voltant de les quatre de la tarda al punt quilomètric 1, dins el terme municipal del Perelló, quan un cotxe que circulava en direcció a Rasquera ha sortit de la via i ha caigut per un barranc des d'aproximadament uns 30 metres d'altura. Els múltiples impactes que ha rebut durant la caiguda han provocat que el vehicle s'incendiés i les flames comencessin a devorar l'automòbil i les persones que hi havia al seu interior.

Arran del sinistre, s'han activat sis patrulles dels Mossos d'Esquadra, sis dotacions dels Bombers de la Generalitat i l’helicòpter medicalitzat i quatre ambulàncies del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM). El conductor, de 19 anys, ha pogut sortir del vehicle i gràcies a això ha aconseguit sobreviure, tot i que ha estat traslladat en estat crític fins a l'hospital Vall d'Hebron de Barcelona. Els altres tres ocupants, un nen de 12 anys i dos nois de 16 anyshan mort calcinats. Tots ells eren veïns de Camarles, al Baix Ebre, i no eren família, sinó que eren uns amics que anaven a veure un partit de futbol.

barranc accident mortal perello
Imatge del barranc per on ha caigut el cotxe accidentat al Perelló / Foto: Ariadna Escoda / ACN
cotxe accident mortal perello

Imatge del cotxe accidentat al Perelló al fons del barranc / Foto: Ariadna Escoda / ACN

rescat accident mortal perello
Imatge dels equips d'emergència retirant el cotxe del fons del barranc al Perelló / Foto: Ariadna Escoda / ACN
rescat cotxe accident mortal perello
Imatge de la retirada del cotxe accidentat al Perelló / Foto: Ariadna Escoda / ACN

Els Mossos d'Esquadra han obert una investigació dels fets per tal d'esclarir les causes que han provocat l'accident i que el vehicle patís la sortida de via. L'accident ha obligat a tallar la carretera en els dos sentits de la circulació. El conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena, s'ha desplaçat fins al lloc dels fets per donar el seu suport als familiars de les víctimes, que també s'hi han desplaçat després de ser avisades de la tragèdia. El SEM ha activat els seus professionals per oferir-los atenció psicològica. Elena ha assegurat que “és una tragèdia extraordinària i suposa un impacte brutal” i ha agraït els treballs dels serveis d'emergències i l'Ajuntament del Perelló, que ha ofert els seus equipaments municipals per acollit els familiars de les víctimes.

La tragèdia ha provocat una gran consternació al municipi de Camarles, d'uns 3.400 habitants, on vivien els tres morts i el conductor del vehicle. El seu alcalde, Ramon Brull, ha expressat que això ha estat "un cop molt dur i difícil de pair" per a un poble tan petit com aquest en què tothom es coneix i té algun vincle familiar. El batlle ha anunciat que aquest dilluns es reuniran els regidors de l'ajuntament per tal de decidir quins actes es fan per homenatjar les víctimes i quants dies de dol es decreten. També ha explicat que es posaran en contacte amb l'institut on anaven les víctimes perquè aquest homenatge es faci de forma conjunta.

Segon accident mortal del cap de setmana

El tràgic sinistre mortal al Perelló és el segon que es produeix aquest cap de setmana a les carreteres catalanes. Aquest dissabte, un motorista de 38 anys va perdre la vida en un accident de trànsit a la carretera C-35, al terme municipal de Fogars de la Selva. Per causes que els Mossos d'Esquadra s'estan encarregant d'investigar, la víctima va xocar frontalment amb un altre cotxe de forma fatídica. Els serveis sanitaris no van poder fer res per salvar-li la vida, tot i les maniobres de reanimació. Amb les quatre víctimes d'aquest cap de setmana, ja són 24 les persones que han mort a la xarxa viària interurbana de Catalunya aquest 2023.