El grup Nestlé ha acabat tancant la fàbrica de pizzes congelades Buitoni on es van elaborar els productes intoxicats que van acabar matant dos nens al nord de França. Els fets van passar el gener de 2022, quan desenes de nens van començar a trobar-se malament i van ser ingressats en centres hospitalaris per infeccions per la síndrome urèmica hemolítica. Es tracta d'una afecció que provoca que els ronyons no funcionin correctament i es produeixi una insuficiència renal. En total hi va haver un adult i 55 nens afectats, ja que és la població a qui afecta de manera més greu. Dos d'aquests menors van morir.

Aquest increment inusual de casos d'aquesta malaltia va fer que s'obrís una investigació policial, que va comprovar que tots els afectats tenien una cosa en comú: havien menjat la pizza Fraîch'Up de Buitoni. L'Agència Nacional de Salut de França va poder confirmar que aquest era l'origen de la infecció. Les masses estaven contaminades amb el bacteri Escherichia coli, coneguda com a E. coli, que va ser la causant de la intoxicació. Per aquest motiu, es va investigar la marca per dos delictes d'homicidi involuntari i es van retirar tots els productes contaminats del mercat.

L'empresa ha tancat la fàbrica on es van elaborar les pizzes contaminades

En un primer moment, l'empresa va negar la seva culpabilitat en els fets. Va assegurar que les intoxicacions s'havien produït perquè les víctimes no havien cuinat bé les pizzes o els va enviar uns cupons de compra per compensar-los. Finalment, al cap d'uns mesos, va assumir la culpabilitat i va demanar disculpes de la mà del seu president. Va invertir 2,5 milions d'euros en sanejar la fàbrica on s'havien elaborat els productes, que presentava unes condicions higièniques deplorables amb falta de neteja i presència de rates. Tot i això, després de la seva reobertura, la imatge de Buitoni a la regió havia quedat molt danyada i el nombre de vendes estava molt lluny de l'esperat, així que han acabat tancant la fàbrica.