Dos nens moren a França per culpa d'unes pizzes de la marca Buitoni. A més, hi ha una desena de menors ingressats amb un pronòstic greu. Les pizzes es van comercialitzar en mal estat i tenien un bacteri que ha causat les dues morts. Tot i que aquesta marca es comercialitza a Espanya, el producte que ha provocat les infeccions, no es ven aquí i a França s'ha retirat del mercat.

Tot va començar l'1 de gener d'aquest 2022 quan, de cop i volta, van començar a haver-hi nombroses infeccions per la síndrome urèmica hemolítica. Aquesta síndrome és una afecció que afecta de manera més greu als nens petits. El que provoca és que els ronyons no funcionin correctament i, en conseqüència, que hi hagi una insuficiència real que, en el pitjor dels casos, pot ser mortal. 

Pizzes Buitoni infectades amb un bacteri mortal

Aquesta síndrome ve provocada pel bacteri Escherichia coli, que es troba tant als intestins humans. Normalment, es tracta d'un bacteri intensiu, però en algunes ocasions pot arribar a ser mortal i molt perillosa (com ha passat amb els nens de França). Es contagia si s'ingereixen productes contaminats i això mateix és el que ha passat amb les pizzes Buitoni.

Gairebé tots els afectats són nens petits: dos morts i 10 infectats greus

Des del mes de gener fins a finals de març, van detectar 75 infeccions d'aquest perillós bacteri. Les 75 persones afectades són menors d'edat, gairebé tots ells de poc més de 7 anys. De tots aquests infectats, dos nens han mort i altres 10 estan lluitant per sobreviure amb un pronòstic molt greu.

Pizza Fraîch'Up Buitoni

La investigació policial va començar quan els agents van poder comprovar que les víctimes d'aquestes infeccions tenien una cosa en comú: totes elles havien consumit la pizza Fraîch'Up de la coneguda marca Buitoni.

Pizza Buitoni

Moren dos nens i altres 10 resulten ferits greus després de menjar pizzes congelades de la marca Buitoni / Buitoni

Fiscalia de França investiga la marca de pizzes per homicidi involuntari

Tot i que correlació no sempre implica causalitat, en aquest cas, segons l'Agència Nacional de Salut de França, sí: les investigacions han determinat que les masses d'aquestes pizzes han estat la causa de les infeccions, que han posat fi a la vida de dos nens. Fiscalia de França està investigant aquesta marca per dos delictes d'homicidi involuntari.

Les autoritats demanen que ningú consumeixi aquestes pizzes

Les pizzes infectades estaven a la venda a França fins a mitjan mes de març, però ja han estat retirades del mercat i les autoritats han demanat a tothom que no les consumeixin. Aquesta síndrome, en persones adultes no acostuma a ser mortal i simplement provoca diarrea i malestar durant una setmana, però pels més petits els símptomes empitjoren i fins i tot poden provocar la mort.