Ningú entenia res. Més de 30 hores desaparegut, els amics de Liam Hampson no sabien on era i fins moltes hores després no va ser trobat el seu cadàver en un forat de gairebé 10 metres de la Sala Apolo de Barcelona, al Paral·lel. Les càmeres de seguretat de la sala de concerts i festes han desvelat el misteri que envoltava la mort d’aquest conegut jugador de rugbi d’Austràlia que ahir va avançar ElCaso.cat. Segons ha detallat el director de l’Apolo, Albert Guijarro, les càmeres de seguretat de la sala tenen enregistrat tot el recorregut que l’home va fer, al voltant de dos quarts de cinc de la matinada del dia 18, quan els seus amics, amb qui estava de vacances per Europa i que havien fet parada a Barcelona, el van perdre de vista.

Segons ha explicat Guijarro al Versió RAC1, les càmeres, que ja han estat cedides als Mossos d’Esquadra, mostren com el jove de 24 anys des de la sala principal de l’Apolo surt per una de les portes d’emergència, tot i que un dels seus tres amics el va intentar aturar. Va passar per una altra porta i va sortir a una terrassa, segons consta a les gravacions, es posa a pixar i llavors no pot tornar a entrar perquè es van tancar les portes.

Veu que hi ha un mur d’un metre cinquanta i el salta, i després cau per un forat de deu metres per on passen els conductes. Segons Guijarro, està “il·luminat tot el recorregut”, però Liam Hampson “fa un salt cap a un lloc que no està ni al mig del seu recorregut, no s'entén massa bé per què fa això".

Va sonar un mòbil i no sabien d'on venia

El mateix director de la Sala Apolo ha explicat que al migdia van descobrir el cos quan va sonar un mòbil. Els seus amics l’estaven trucant i no el localitzaven. Era al fons del forat, ja mort. Els Mossos d’Esquadra es van fer càrrec de les investigacions i van confirmar, també amb el visionat de les càmeres, que l’home havia sortit a una zona exterior i havia saltat al buit, cap als conductes.

La policia catalana va confirmar aquest dimecres al vespre que la mort del jove australià de vacances a Barcelona s’investiga com una caiguda accidental i no van detectar cap signe de criminalitat externa al cos, a més, les gravacions a les quals avui ha fet referència Guijarro també ho van validar. La mort del jugador de rugbi en el seu pas per Europa aprofitant les vacances ha commocionat Austràlia.