La mort de Liam Hampson, el jugador de rugbi australià que ha aparegut mort a la Sala Apolo de Barcelona, ha causat una profunda commoció a Austràlia. Les edicions dels principals diaris australians es fan ressò aquest dijous dels detalls que han transcendit sobre la mort accidental del jugador de rugbi. Segons les primeres conclusions de la investigació dels Mossos d’Esquadra, Hampson hauria caigut d’una alçada de 10 metres. El seu cos va ser localitzat l'endemà de l’accident pel personal de la coneguda sala de ball de l’avinguda del Paral·lel.

La majoria de mitjans australians que informen sobre el cas recullen les primeres paraules dels familiars del jugador de rugbi després de conèixer la mort del jove, de 24 anys. El pare de l’esportista, Brett Hampson, ha conegut la notícia en llevar-se. Clarament impactat, el pare del noi mort ha descrit la situació de la família en un post a Facebook: “Estem desconsolats, com a mínim”. A més a més, ha afegit, “Hampson tenia un bon cor i era un fill, germà, net, tiet i amic molt estimat. No hi ha paraules per expressar el nostre dolor”. La notícia sobre la mort d'Hampson ha arribat a Austràlia després que en les darreres hores hagués aixecat interès la situació del jove jugador de rugbi que els seus amics havien advertit que feia hores que estava desaparegut. De vacances per Europa, els amics d'Hampson li van perdre la pista a la Sala Apolo de Barcelona, on van anar de festa el 18 d’octubre.

La família de Liam Hampson, destrossada per la mort del jove a l'Apolo de Barcelona 

La família del jove ha agraït els amics que han pogut compartir aquest darrer viatge amb ell i tot el que han fet per intentar localitzar-lo. Hampson estava a Barcelona amb el també conegut jugador de rugbi australià AJ Brimson, membre del Gold Coast Titans. Precisament aquest és qui havia denunciat la desaparició del seu company a les xarxes. La comunitat del rugbi està expressant la seva commoció per l’aparició del cos mort d'un dels seus membres a Barcelona. Hampson era jugador del Redcliffe Dophins. A la capital catalana, el jove també hi compartia experiències amb dos jugadors del club Brisaben Broncos, Jordan Riki i Jesse Arthars. Els mitjans australians recuperen publicacions d’aquests amics a les xarxes socials on també expressen el seu estat de desconsol. En diverses stories a Instagram, Riki escriu: “T’estimo germà, ets una ànima tan bonica, ho sento”. I afegeix: “No tinc paraules per descriure com em sento, t’estimo amic, ho sento molt”.

Per la seva part, la direcció de l'Apolo ha fet un  comunicat per mostrar que està "enormement commocionada" per un accident que qualifica d'"imprevisible". La sala fa arribar el condol als familiars i amics del jugador australià de rugbi. "Són moments tristos i molt dolorosos", afirmen en la nota que han fet arribar als mitjans. La sala s'ha posat a disposició dels Mossos per "qualsevol assumpte relacionat amb el fatídic accident".