Incendi mortal en un poble del Priorat: un home ha mort en una casa per culpa de les flames. Ha quedat atrapat a la planta baixa i no ha pogut sortir. Els Mossos d'Esquadra han obert una investigació per esbrinar quines han estat les causes del foc.

Els fets han passat aquest dissabte al matí a la Vilella Baixa, un poble de poc més de 200 habitants del Priorat. Els Bombers de la Generalitat han rebut l'alerta a les 7.55: els avisaven d'un incendi en una casa de quatre plantes  al carrer del Riu número 4 del municipi.

 

El foc ha començat a la planta baixa de la casa i gairebé tots els ocupants han sortit a l'exterior

Fins al lloc dels fets, s'han desplaçat sis dotacions dels Bombers de la Generalitat, ambulàncies del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) i patrulles dels Mosssos d'Esquadra. Han pogut comprovar que les flames s'han produït a la planta baixa de la casa i que gairebé tots els ocupants han pogut sortir a l'exterior.

Un home atrapat entre les flames: troben el seu cadàver al lloc dels fets

No obstant això, un d'ells ha quedat atrapat al seu interior i han iniciat les tasques d'extinció i recerca. Malauradament, han trobat el seu cadàver a l'interior de la planta on s'ha produït l'incendi. A les 09.26 hores el foc ja estava apagat i s’ha ventilat i revisat la resta de la casa. Els Mossos d'Esquadra han obert una investigació i s'han fet càrrec de les diligències judicials per esbrinar quina ha estat la causa de l'incendi. 

SEM / Carles Palacio

Un home mor en un incendi en una casa de la Vilella Baixa (Priorat): els fets han passat aquest dissabte i hi ha una investigació oberta per esbrinar les causes de les flames / Carles Palacio

Incendi a l'habitació de l'hotel Coronado del Poble Sec: possiblement provocat i amb una víctima mortal

Malauradament, aquest no ha estat l'únic incendi mortal dels darrers dies. Fa poc més d'una setmana, es va incendiar una habitació de l'hotel Coronado del barri del Poble Sec de Barcelona. A conseqüència dels fets, va morir un home. Segons les primeres investigacions, tot apunta que va ser un foc provocat, molt probablement, per una dona amb problemes mentals que feia temps que alertava de què volia incendiar un edifici. De fet, va perdre la seva casa fa poques setmanes en les mateixes circumstàncies: per culpa de les flames.

Un altre incendi mortal al districte de Nou Barris de Barcelona

Fa aproximadament un mes, també hi va haver un altre incendi mortal a la capital catalana. En aquest cas, al barri de les Roquetes de Nou Barris, on una dona va morir per culpa del foc i un home de 70 anys va quedar ferit de gravetat. Els Mossos d'Esquadra estan intentant esbrinar què ha passat i per què s'ha incendiat aquest pis situat al carrer Vidal i Guasch número 5.