S'ha produït un incendi a l'Hotel Coronado de la ciutat de Barcelona, ubicat al barri del Poble-sec. Nou persones han resultat ferides. Segons ha pogut saber ElCaso.cat dos dels ferits estan en estat greu per haver saltat sobre uns matalassos que havien col·locat uns veïns a la vorera.

L'incendi s'ha produït cap a les 13:00 en la tercera planta de l'hotel i els hostes que eren a l'interior han buscat una solució desesperada per salvar les seves vides i dos d'ells han saltant per la finestra. Hi ha sis persones ferides que han estat traslladades a l'Hospital Clínic i a l'Hospital Vall d'Hebron.

En total hi ha un ferit en estat crític, dos greus, els que han saltat per la finestra, i cinc més amb lesions menors.

El foc continua actiu encara que els Bombers de Barcelona el tenen controlat. Els veïns del barri han actuat ràpidament per ajudar els hostes de la tercera planta, col·locant sofàs, matalassos i coixins perquè poguessin esmorteir la seva caiguda.

Fins al lloc dels fets han anat diverses unitats de la Guàrdia Urbana, els Bombers de Barcelona i el SEM. Els veïns han ajudat les autoritats a retirar les motocicletes que estaven aparcades davant de l'hotel per facilitar la seva feina.

Les declaracions dels Bombers de Barcelona

Gerard Pradas, cap de guàrdia dels Bombers de Barcelona, ​​ha declarat que encara no coneixen les causes de l'incendi. A més, ha comentat que hi han anat 10 dotacions de Bombers a l'incendi.

Totes les habitacions de la tercera planta han patit danys, encara que no totes pel foc sinó pel fum generat. Per sort, el foc no s'ha estès a la resta de pisos de l'hotel.

Interior del Hotel Ced

Interior de l'hotel / Cedida

Quan els Bombers van arribar les dues persones que han resultat ferides de gravetat ja havien saltat per la finestra. Els han atès immediatament.

Les autoritats, juntament amb la direcció de l'Hotel Coronado, han treballat en la reubicació de la resta d'hostes de l'hotel. 13 persones s'allotjaran al mateix hotel, tres adults i un menor d'edat marxaran a un altre hotel proporcionat per l'empresa que gestiona el Coronat.

El Centre d'Urgències i Emergències Socials de Barcelona (CUESB) ha informat que han atès 17 persones, totes turistes.

L'estat dels ferits per l'incendi

Les fonts del SEM han informat que en total hi ha nou ferits. La persona que està en estat crític ha estat traslladada a l'Hospital Clínic. Les dues persones que es troben en estat greu estan sent ateses a la Vall d’Hebron.

Dues persones més que estan en estat menys greu han estat traslladades a l'Hospital del Mar. Afortunadament, la resta de ferits han estat atesos al lloc dels fets i el personal del SEM ja els ha donat l'alta.

Els ferits més greus estan sent atesos per diversos problemes a més de l'impacte després del salt per la finestra com a cremades i inhalació de fum.