Tragèdia al barri de La Ería d'Oviedo, a Astúries. Dues nenes de 12 anys han mort en caure des d'un quart pis de l'edifici on vivien amb els seus pares. Les dues germanes bessones s'han precipitat juntes fins al pati interior del bloc, on han perdut la vida per causes que s'estan investigant en aquests moments. Els fets s'han produït aquest divendres al matí, cap a les nou hores, al carrer Facetos, número 47, de la capital asturiana. Fins al lloc dels fets, després de rebre l'avís, s'han traslladat diverses ambulàncies i patrulles de la Policia Nacional, també han acudit agents de la Policia Judicial i Científica per iniciar la investigació del succés, a l'espera que l'autoritat judicial autoritzi l'aixecament dels cadàvers.

Segons han explicat testimonis presencials al diari La Nueva España, els veïns van ser alertats de la tragèdia pels crits desesperats del pare demanant ajuda. Les seves dues filles havien caigut al pati des de la finestra del pis i havien impactat contra el terra del pati interior de l'edifici, des d'una quarta planta. Els facultatius dels serveis sanitaris asturians poc van poder fer per salvar la vida de les germanes bessones, atès que tot apunta que van morir al moment. La mare i el pare, de nacionalitat russa, estan rebent ajuda psicològica. La Policia Nacional ha obert una investigació i no descarta cap hipòtesi: ni la mort accidental ni un possible suïcidi per causes externes. L'Ajuntament d'Oviedo ha decretat dos dies de dol a la ciutat.

Operaris d'una funeraria traslladen els cossos de les dues nenes / ELOY ALONSO - EFE
Operaris d'una funeraria traslladen els cossos de les dues nenes / ELOY ALONSO - EFE

Tres mesos després de la tragèdia de les bessones de Sallent

La tragèdia viscuda aquest divendres a Oviedo recorda, en part, a la que va produir-se fa tot just tres mesos a Sallent (Bages). El passat 21 de febrer dues germanes bessones, de 12 anys, van saltar al buit des del balcó de casa seva, situat en un tercer pis. Van caure al carrer i una de les nenes va morir al instant, mentre que l'altra va resultar ferida greu i traslladada a l'hospital. Tot i que la investigació encara no ha esclarit del tot les causes i motivacions del suïcidi, en aquest cas el Departament d'Educació de la Generalitat va cometre el primer error en negar que hi havia hagut assetjament escolar a l'Institut Llobregat de Sallent, perquè no hi havia "indicis". Finalment, van recular i van acceptar el bullying, a més d'altres causes "multifactorials" que haurien portat a les petites a llevar-se la vida.