Morad torna a ser en boca de tots, encara que no és per les seves lletres directes i, sobretot, crítiques al sistema. És un dels artistes més escoltats a Espanya i un referent per a molts joves d'origen migrant. En les seves cançons parla sobre el racisme social i institucional i fa referència a la situació dels barris més desfavorits de la perifèria urbana. Tanmateix, unes recents declaracions en el seu compte de TikTok han provocat un gran enrenou. Per a molts, el raper d'Hospitalet de Llobregat (Barcelonès) és un ídol, però arran de les declaracions, pot ser que hagi caigut del pedestal. En el vídeo publicat, Morad es posiciona políticament a favor del rei del Marroc, Mohamed VI. Amb això fa referència al conflicte del Sàhara Occidental, que manté enfrontats el regne del Marroc i el poble saharaui.

Morad es posiciona políticament

L'artista va gravar aquestes imatges després d'un concert en el qual algú li va llançar una bandera de la República Àrab Sahrauí Democràtica (RASD). El raper la va agafar i va cantar amb ella, una cosa que suposadament als marroquins no els ha agradat gaire, ja que ha rebut crítiques. Per aquesta raó, Morad es va gravar aclarint el succeït i assegurant que va pensar que es tractava d'una bandera palestina i que ell sempre donava suport al Marroc. El raper acaba el vídeo amb un clar missatge: "Visca el rei i el Sàhara és del Marroc". Aquesta contundent afirmació ha fet esclatar els usuaris de les xarxes socials en crítiques, on han rebutjat l'opinió de l'artista.

El raper Morad es posiciona políticament a favor del Marroc en el conflicte del Sàhara / Imatges: Twitter

Polèmica en xarxes socials per les declaracions de Morad

Han estat molts els que li han retret les declaracions a TikTok. Alguns usuaris li han recordat que "no es pot cantar per als de baix i alhora fer el besamans al sàtrapa que fa possible el seu sofriment". També hi ha qui s'ha limitat a mostrar la seva decepció pel posicionament de Morad, destacant la contradicció de les seves cançons i la seva postura de rebuig a l'autoritat amb aquestes paraules. "Ja per aquí per comentar que quina decepció i vergonya aliena El Morad. No es pot cantar per als oprimits, per als de baix, i alhora fer el besamans al sàtrapa que fa possible el seu sofriment. I menys trepitjar així al poble sahrauí, "Antisistema, però no molt", "Doncs al final el pelele serà ell", són alguns dels comentaris dels usuaris a Twitter. De moment, l'artista d'Hospitalet no s'ha pronunciat sobre la polèmica.