La Silvia és una jove de 34 anys que està ingressada a l'UCI lluitant entre la vida i la mort després de sotmetre's a tres cirurgies estètiques en un mateix dia en una clínica privada de Madrid. Tot i que els seus greus problemes de salut van passar just després de la cirurgia, a la clínica diuen que es va fer tot correctament i que no tenen cap responsabilitat, una versió que no quadra amb la versió dels familiars, que han explicat detalladament què va passar.

Tot va començar el 29 d'abril, quan la Silvia Idalia Serrano es va fer una triple operació estètica a l'hospital VOT, de la clínica CEME de Madrid. Aquestes cirurgies eren d'un augment de pits, una liposucció i una transferència del greix als glutis. L'operació, en principi, va anar bé, però el postoperatori es va començar a complicar.

Silvia Idalia Serrano va ser operada pel doctor Árevalo

Segons explica El Confidencial, va ser operada pel doctor Árevalo i va rebre l'alta l'endemà de l'operació, tot i que s'havia queixat de què tenia molt malestar general i que havia passat una mala nit. Els sis dies posteriors, aquesta jove de 34 anys va començar a trobar-se molt malament: el dolor va augmentar, tenia febre, es marejava, es desmaiava i vomitava. Tot i això, el doctor Árevalo insistia que aquests símptomes eren normals després d'una operació.

Va ingressar a l'UCI de l'hospital La Paz de Madrid

La Silvia i la seva parella van anar en tres ocasions diferents a urgències de l'hospital Pío XII, que és l'encarregat d'atendre les urgències del centre on la van operar. Les dues primeres vegades li van dir que tot era correcte i que havia de menjar, però que no es preocupés. No obstant això, la tercera vegada tot va canviar: els metges la van veure molt malament, i immediatament la van traslladar a l'UCI de l'hospital La Paz.

"Va arribar pràcticament morta, amb un shock sèptic molt estès"

"Va arribar pràcticament morta, amb un shock sèptic molt estès i, des de llavors, està lluitant entre la vida i la mort. La Silvia, actualment, està ingressada amb un coma induït. La infecció és tan gran que ha afectat els òrgans vitals. A les zones de l'operació està tot necròtic. Si sobreviu serà un miracle i quedarà molt malament", explica un familiar de la víctima a El Confidencial.

"La infecció no va passar al quiròfan, podria ser per qualsevol altre factor"

Des de la clínica CEME asseguren que no s'ha produït cap negligència i que el procediment va ser correcte. "Esperem que es recuperi, però la infecció no va passar al quiròfan, podria ser per qualsevol altre factor posterior", conclouen des de la clínica. 

Els familiars de la víctima ho han denunciat tot

Els familiars de la víctima ho han denunciat tot i caldrà esperar a saber com avança tant la seva investigació com l'estat de salut de la Silvia, tot i que els metges ja han avisat que hi ha poques possibilitats que es pugui recuperar.