Les operacions estètiques, tot i que normalment es duen a terme per voluntat dels clients i no pas per necessitats mèdiques, poden complicar-se seriosament i, fins i tot, causar la mort. És el que li ha succeït a la jove colombiana Michelle Suárez Arcila, una noia de 22 anys que recentment s'havia sotmès a dues intervencions estètiques. Tot i que l'operació va anar bé, els dies següents la jove va començar a notar molèsties, però la clínica on va operar-se no va considerar que la seva vida estigués en risc. Malauradament, la noia ha acabat morint a causa de les complicacions de les operacions, i ara la seva mare denuncia presumptes negligències mèdiques en el procediment. 

Michelle va acudir al Centro Quirúrgico Limonar, situat a la ciutat de Cali (Colòmbia) per a sotmetre's a una liposucció i un augment de glutis. La intervenció es va dur a terme a la clínica i sense incidències. No obstant això, en les dotze hores posteriors de rebre l'alta, la jove va començar a sentir molèsties, a patir desmais i fins i tot infarts, complicacions que, presumptament, la clínica va ignorar completament. Com que la jove no millorava i els metges de la clínica no oferien cap solució, la seva mare va avisar una ambulància, que va traslladar d'urgència a la noia fins a l'hospital, on ha acabat morint. La jove víctima, a més, ha deixat òrfena la seva filla, de només de tres anys. 

La Michelle va desmaiar-se set vegades i va patir tres infarts abans de ser atesa en un hospital

Un cop transcorregudes 24 hores des de les dues cirurgies estètiques, els metges de la clínica van enviar la jove a casa seva. Allà, dotze hores després, va començar a sentir les primeres molèsties. Segons ha relatat Adriana María Arcila, la mare de la víctima, als mitjans locals, un dels glutis de la noia va inflamar-se, causant-li un gran dolor. A mitjanit, els símptomes, que havien continuat empitjorant, eren ja molt preocupants. La noia va desmaiar-se un total de set vegades, i segons han confirmat els sanitaris de l'hospital on va ser tractada, havia patit tres infarts. Aquesta situació va durar unes tres hores, des de mitjanit fins a les tres de la matinada, en les quals la mare de la Michelle no parava de trucar, desesperada, a la clínica on va operar-se la seva filla. "Vaig començar a trucar al cirurgià i als anestesiòlegs, i ningú em contestava. A les tres de la matinada vaig parlar amb un, però no va servir de res", lamenta la mare. Finalment, va avisar una ambulància, que va traslladar la Michelle fins a l'hospital, on ha mort hores després. 

La mare de la víctima denuncia negligències mèdiques al llarg de tot el procés quirúrgic

Adriana també ha relatat als mitjans locals que tot el procés quirúrgic al qual va sotmetre's la seva filla no li inspirava confiança. Segons afirma, el metge va atendre la seva filla per telèfon i va programar la cita sense veure's prèviament a la clínica; a més a més, el cirurgià, presumptament, tampoc va sol·licitar proves ni electrocardiogrames. Per tot això, la dona qualifica la intervenció de "negligència", i ha fet públic el cas per evitar que una altra jove perdi la vida per les mateixes causes: "Aquest doctor no pot tornar a cometre els mateixos errors amb una altra pacient. No és just que facin això, és una negligència mèdica, no haurien d'haver-la deixat sortir de la clínica". 

La clínica manté que la víctima va operar-se seguint tots els protocols i requisits

La clínica, i concretament el cirurgià a qui la família de la Michelle acusa d'una presumpta negligència mèdica, que no havia fet cap comunicat sobre la tràgica mort de la jove, finalment s'ha pronunciat respecte dels fets. El metge que va operar-la, Hernán Olmedo, ha exposat que la pacient va ser intervinguda "amb tots els requisits legals i protocols que es necessiten en un procediment ambulatori que es fa de la manera més segura", segons ha sabut el mitjà Pulzo.