L'assassinat de l'Isam ha causat gran commoció a Logronyo. Era un repartidor de 34 anys que va morir a mans de sis joves, dos d'ells noies menors d'edat, que li van pegar una pallissa al mig del carrer. A El Caso.cat, hem parlat amb un amic de la víctima, que ha volgut preservar el seu anonimat, que ens ha explicat com era l'Isam i més detalls sobre els fets.

Maten a Isam Haddour a Logronyo

Els fets es remunten al dimarts 6 d'abril: Isam Haddour estava treballant de repartidor amb la bicicleta per Logronyo quan, de cop i volta, es va apropar un grup de sis nois a demanar-li una cigarreta, però ell es va negar. Al cap de poca estona, el mateix grup de nois, es va tornar a apropar al jove de 34 anys per robar-li la bicicleta i els diners que havia guanyat de la feina.

Isam Haddour / Cedida

Isam Haddour va morir assassinat per un grup de sis joves que li van pegar una pallissa a Logronyo (Rioja) / Cedida

Li van pegar una pallissa al mig del carrer i va estar tota la nit inconscient fins que l'endemà, quan el van veure, el van ingressar a l'hospital i al cap d'uns dies va acabar morint a causa de l'agressió. L'Isam era un jove d'origen marroquí que ja feia més de 10 anys que vivia a Oyón amb els seus pares, un petit poble del País Basc a prop de Logronyo.

Descarta un assassinat racista

"Al principi, em pensava que l'havien assassinat per motius racistes, però més tard vaig saber que els homicides són tant espanyols com colombians i llavors aquesta primera hipòtesi ja no em quadra", explica l'amic de Haddour, que ha aprofitat l'ocasió per explicar que es van conèixer en un restaurant i que des del principi van entaular una bona amistat.

"Era una persona molt servicial, molt bon amic i no tenia problemes amb ningú"

"Era una persona que sempre t'ajudava en tot el que necessitaves, sempre tenia un somriure d'orella a orella. Era una persona molt servicial, molt bon amic i no tenia problemes amb ningú. No era gens conflictiu. Els seus pares em tractaven com si fos el seu fill", explica el jove.

Finalment, ha explicat que l'Isam no tindria relació amb els agressors i que, tal com apunten les primeres investigacions, els homicides van elegir la seva víctima de manera aleatòria. Els presumptes homicides ja han estat detinguts: els quatre majors d'edat han ingressat a presó de manera provisional i les menors, dues germanes de 14 i 16 anys, han ingressat a un centre de menors.

Campanya de donacions per demanar justícia

La investigació continua oberta i els agents estan intentant esbrinar més detalls per esclarir els fets. L'assassinat de l'Isam ha causat gran commoció entre els veïns d'Oyón, ja que era una persona molt estimada per tothom. Per aquest mateix motiu, han creat una campanya de donacions per poder fer front a les despeses judicials per aconseguir resoldre el cas.