La nena de 4 anys ingressada a l'Hospital Clínic de València des del dia 4 de gener després de l'accident del castell inflable de la fira de Mislata ha mort, segons ha informat l'ajuntament d'aquest municipi valencià. Es tracta d’una de les nenes que també va sortir disparada del castell inflable i es deia Vera, segons ha informat el consistori.

Segona víctima mortal de l’accident

Aquesta és la segona víctima mortal de l'accident, després que dimecres passat morís una altra nena, de 8 anys, per les ferides sofertes al sortir disparat el castell inflable per una forta ratxa de vent i caure violentament contra el terra. A l'accident van resultar ferits set menors més, que van rebre assistència hospitalària, tot i que tots han pogut ser donats d’alta i no queda cap infant ingressat.

En un comunicat, l'Ajuntament de Mislata lamenta la mort de la segona nena ingressada i declara dol oficial al municipi fins dimecres que ve al migdia, suspenent-se així tots els actes municipals previstos al poble valencià. "Transmetem el nostre més sincer condol a la família i amics de la petita Vera, que ha perdut la vida amb 4 anys", assenyala el consistori.

Se segueix investigant l’accident

A més, ha informat que se segueixen practicant diligències policials i que continua oberta la investigació del cos especial de la Policia Científica per aclarir els fets i determinar les responsabilitats, si n'hi hagués, de l'empresa de muntatge de la fira. Finalment, l'Ajuntament de Mislata agraeix novament als serveis sanitaris, cossos de seguretat i bombers la seva extraordinària professionalitat.

Evitar el circ mediàtic, demana la família de la Cayetana

Els pares de la nena de 8 anys que va morir el dia 4, Cayetana, han demanat als mitjans de comunicació que respectin “el dol i el dolor "que estan suportant "en aquests insofribles moments". En un comunicat fet públic pel gabinet d'advocats que representa Fernando Horrach i Marta Muñoz, pares de Cayetana, es demana respecte a la privadesa i que els mitjans evitin "publicar declaracions de coneguts, fotos de la nena o fer un seguiment del drama familiar”.

Mislata

Imatge de la zona de l'accident, a Mislata / EFE

Després d'assegurar que el Fernando i la Marta agraeixen als mitjans de comunicació "l'interès mostrat per la mort de la nostra estimada filla", el despatx d'advocats apel·la a l'"empatia que qualsevol pare pot tenir en aquests moments amb la família Horrach Múñoz" per demanar que es respecti la decisió adoptada pels pares de Cayetana.

Un fatal accident

L'accident es va produir cap a les 20 hores del dimarts 4 de gener a la fira nadalenca de Mislata, una localitat de 44.500 habitants de l'àrea metropolitana de València, quan va voler el castell inflable per la força d'una forta ràfega de vent.

L'accident va provocar la mort de Cayetana i va causar ferides vuit persones més, entre elles una altra nena de 4 anys que va quedar ingressada a l’hospital i que ha mort aquesta matinada.