Un noi de 28 anys ha mort aquest dimecres en caure d’un setè pis quan estava reparant un aparell d’aire condicionat en un pis del districte de Sant Andreu de Barcelona. Els fets han tingut lloc poc abans de dos quarts de sis de la tarda quan l’home s’ha precipitat pel cel obert i ha caigut al pati de llums de l’edifici. Segons han informat els Mossos d'Esquadra, el tràgic succés es considera que ha estat un accident laboral mortal.

Fins al lloc dels fets s’hi ha desplaçat cinc dotacions dels Mossos d’Esquadra, una dels Bombers de la Generalitat i una ambulància del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM). Malgrat la ràpida actuació dels serveis d’emergències, no s’ha pogut fer res per salvar la vida del jove. La Unitat d’Investigació de la comissaria de Sant Andreu s’ha fet càrrec de la investigació i ha posat els fets en coneixement del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia i del Departament d’Empresa i Treball.

Des d’inicis de 2022 fins al passat mes de setembre, la Generalitat de Catalunya té comptabilitzat un total de 59 morts per accidents laborals al país. La xifra és inferior a les 69 morts per aquesta causa que es van registrar al llarg del 2021, però la progressió fa pensar que s’acabaran superant abans d’acabar l’any. De l’última dècada, el 2020 va ser l’any en què es van registrar més morts en accidents laborals, amb un total de 79, lluny de les xifres de principis de segle en què se superaven regularment les 100 víctimes mortals.

Troben el cadàver d'una dona surant a la platja del Bogatell

Aquesta mateixa tarda també ha aparegut el cadàver d'una dona surant a la platja del Bogatell de Barcelona. El cos sense vida ha estat trobat per uns pescadors, que han alertat els serveis d'emergències. La víctima anava indocumentada i, segons les primeres comprovacions, no presentava cap indici que pogués indicar una mort violenta. La principal hipòtesis dels investigadors és que s'hagi pogut suïcidar o que hagi caigut al mar per accident, però serà el resultat de l'autòpsia la que determini la causa de la mort. La Guàrdia Civil s'ha fet càrrec de la investigació.