Un home de 46 anys ha mort decapitat ahir a la nit a Eivissa. La seva embarcació va ser atropellada per un ferri de passatgers que fa trajectes directes d'Eivissa a Formentera.

El ferri va atropellar una embarcació i un dels tripulants va morir

La Guàrdia Civil ha confirmat la mort d'un home quan va ser abordat per un ferri. L'accident va passar en el moment en què el ferri de la companyia Baleària cobria el trajecte entre les dues illes.

El ferri, denominat Formentera Direct, va passar per sobre d'un vaixell particular. En aquest vaixell, hi havia dos tripulants i ambdós eren de nacionalitat espanyola, segons ha comunicat Salvament Marítim.

Salvament Marítim va enviar un vaixell per rescatar les víctimes

L'avís de l'incident es va rebre minuts abans de mitjanit. Una persona va trucar al 112 per informar d'un xoc entre embarcacions. El testimoni del succés va alertar que havia escoltat una col·lisió i que sentia crits.

Paral·lelament, el ferri va informar d'haver patit un xoc. Poc després, va arriar la nau per rescatar les persones que podrien haver caigut a l'aigua. A continuació, Salvament Marítim va enviar l'embarcació Salvamar Acrux al port d'Eivissa per poder ajudar a salvar les víctimes de la col·lisió.

ibiza / pixabay

Salvament Marítim va enviar l'embarcació Salvamar Acrux al port d'Eivissa per poder ajudar a salvar les víctimes del xoc / Pixabay

Van trobar un tripulant ferit i l'altre decapitat

Al cap de deu minuts de l'incident, el Formentera Direct va trobar una de les persones amb ferides i la va traslladar a terra. Mentre que 40 minuts més tard, Salvamar Acrux va localitzar el cos decapitat de l'altre tripulant.

En passar per sobre de l'embarcació, un dels homes va morir en l'acte. En canvi, el segon va ser rescatat de l'aigua amb ferides per la barca auxiliar de la Formentera Direct. Tant el cos sense vida com les restes del vaixell sinistrat van ser traslladats al port eivissenc. Una vegada allà, van passar a disposició de la Guàrdia Civil i el metge forense.

Avui s'està realitzant una recerca per trobar les restes de l'embarcació i el cap del mort

El Grup d'Activitats Subaquàtiques (GEAS) de la Guàrdia Civil realitzarà una recerca per trobar la resta del vaixell i el cap del mort durant el dia d'avui. En aquests moments, les autoritats estan investigant si el vaixell accidentat va complir amb el Reglament Internacional per Prevenir els Abordatges (RIPA).

Després de l'accident, Salvament Marítim ha exigit que es faci un "estricte compliment" del reglament, especialment quan es navegui per canals estrets, com les entrades i sortides dels ports.

Vaixell incendiat a Tarragona

Un altre incident marítim va tenir lloc el 6 d'agost a Tarragona. Un vaixell de transport de bestiar es va incendiar al port. Afortunadament, es va aconseguir extingir el foc l'endemà.

Els 18 tripulants del vaixell van ser rescatats sense cap ferit. A més, 37 efectius de Bombers de la Generalitat es van dirigir al lloc dels fets per ajudar a posar fi a les flames. Salvament Marítim va anar a l'embarcació incendiada amb canons d'aigua dels remolcadors i amb els equips d'autoextinció del vaixell. Gràcies a tots els participants, es va aconseguir eliminar el foc.