Aquest divendres al migdia s'ha incendiat un vaixell al port de Tarragona i s'han filtrat fotos i un vídeo que exemplifica clarament la magnitud del foc.

S'incendia un vaixell al port de Tarragona

L'incendi al vaixell de transport de bestiar fondejat en aigües exteriors del port de Tarragona ha estat donat per extingit aquest dissabte a les 6.15 hores del matí.

Els 18 tripulants del vaixell han estat rescatats

La Policia Portuària de Tarragona va rebre l'avís d'incendi ahir divendres a les 14.29 hores i les flames es concentraven sota el pont del vaixell. Els 18 tripulants de l'embarcació van ser rescatats sense cap ferit i van ser traslladats amb remolcador al port de Tarragona, que a causa de l'incident va activar el seu pla d'autoprotecció.

Fins a 37 efectius dels Bombers de la Generalitat distribuïts en una vintena de dotacions van participar en les tasques d'extinció del foc, que afectaven les tres cobertes de l'Elbeik, el nom del vaixell incendiat.

Barco incendiado / ACN

Han extingit l'incendi al vaixell del port de Tarragona / ACN

L'incendi ja ha estat extingit

Inicialment, es van desplaçar tres comandaments per fer una avaluació de la situació. Posteriorment dos viatges més per transferir la resta de personal. En paral·lel, els canons d'aigua dels remolcadors de Salvament Marítim i els equips d'autoextinció del vaixell també han contribuït a apagar les flames.

Durant tota la nit, els Bombers han estat refredant diferents zones del vaixell fins a l'extinció completa cap a les 10 d'aquest matí. Un cop inspeccionat el vaixell, s'ha comprovat que la força de les flames ha afectat totes les cobertes de l'embarcació. Un cop extingit l'incendi, els serveis portuaris del port de Tarragona han activat una gavarra de recollida de residus per tal de bombar l'aigua antiincendis que ha quedat dintre del vaixell. L'aigua emprada per apagar l'incendi es recollirà i es tractarà com a residu per eliminar qualsevol risc per a l'entorn natural.

El vaixell incendiat era per transportar animals

El vaixell Elbeik és un vaixell tipus ‘Livestock Carrier’, (vaixell de càrrega d'animals) que navega amb bandera de la República del Togo. El vaixell té un calat de 5,5 metres, una eslora de 77 metres, una mànega de 14 metres i un arqueig brut (volum de càrrega) de 2.867 tones Moorson. L'Elbeik ha realitzat cinc operatives d'embarcament en els últims mesos a Tarragona. Entre les principals destinacions de les càrregues realitzades al port de Tarragona hi ha Turquia, Líban i Algèria.