El Daniel, el nadó de 22 mesos que va desaparèixer el passat dimecres amb el seu avi a Huelva, ha mort a l'UCI de l'Hospital Virgen del Rocío de Sevilla després de cinc dies lluitant per la seva vida. Durant els darrers dies el petit semblava evolucionar de manera positiva, i fins i tot, estava responent a alguns estímuls.

El bebè i el seu avi van desaparèixer el passat 7 de desembre a la localitat de Manzanilla, a Huelva. Els dos havien sortit amb el cotxe, però no van tornar a casa i els familiars no en sabien res. Després de 24 hores d’angoixant recerca, uns veïns de la localitat propera de Villarrasa van trobar el vehicle estampat contra una tanca. A l’interior hi havia l'avi i el net, inconscients.

Segons va declarar en el seu moment l’alcalde de Manzanilla, Cristóbal Carrillo, l’avi va morir abans que se li pogués donar assistència mèdica, i el nen va ser traslladat d’urgència a l’hospital i va ingressar en l’UCI en estat molt greu. El Daniel havia entrat en coma per falta d’oxigen després d’estar gairebé 18 hores tancat al cotxe. També presentava clars símptomes de deshidratació i hipotèrmia, i quan va arribar a l’hospital els sanitaris van comprovar que el cervell li havia deixat de funcionar.

L’avi va morir per causes naturals

La primera hipòtesi que va considerar la policia va ser la del suïcidi. Segons la família, l'Antonio havia tingut problemes de salut mental i en alguna ocasió havia dit que es trauria la vida. No obstant això, l'autòpsia va revelar que l'avi, que era diabètic, hauria patit una baixada de sucre i un consegüent infart. Aparentment, l'home havia acudit a dos centres hospitalaris per unes molèsties, i com que estava a càrrec del Daniel, se'l va emportar amb ell. Va haver de tornar a casa sense rebre atenció mèdica, però, ja que les sales d'urgències dels dos centres estaven abarrotades.

Durant el viatge de tornada va ser quan va patir un atac d’hipoglucèmia i es va desmaiar, això va provocar que perdés el control del vehicle i va xocar contra una tanca. Després del rescat i quan va ingressar a l’hospital, el Daniel va ser sotmès a diverses proves que no van tenir resultats gaire optimistes. Els metges van avisar els pares que l’evolució del nadó durant el cap de setmana seria crucial per poder determinar si sobrevivia i, en cas que ho superés, quina seria la gravetat de les seqüeles.

Responia a petits estímuls

L'estat del Daniel semblava millorar de mica en mica, tot i que en cap moment ha deixat d'estar crític. Aquest dilluns el nen havia començat a respondre a petits estímuls i fins i tot havia fet algun moviment. Tenint en compte aquesta evolució favorable, els metges van decidir treure la sedació per complet per veure com avançava. Continuava, això sí, amb respiració assistida perquè no li arribava suficient oxigen als pulmons si el deixaven respirar sol. La seva mare, molt afectada, ha declarat als mitjans que està segura que "el seu avi ha estat amb ell, agafant-lo de la mà i lluitant amb ell fins al final".