Daniel, el nadó de 20 mesos que va desaparèixer amb el seu avi a la província de Huelva, continua lluitant per la seva vida i les sensacions no són gens positives. La seva mare es mostra molt preocupada perquè “el seu cervell no funciona” i només poden esperar. “Les primeres 24 hores són crucials, perquè li ha faltat l’oxigen durant molt temps tancat al cotxe”, afegeix. A hores d’ara està ingressat a l’UCI de l’Hospital Verge del Rocío de Sevilla en estat molt greu i sense reaccionar al tractament.

El nadó va desaparèixer amb el seu avi el passat dimecres a la tarda al municipi de Manzanilla. Els dos havien marxat amb el cotxe de l’avi i des d’aleshores no se sabia res d’ells. Aquest dijous, uns veïns van localitzar el vehicle estavellat contra una tanca molt a prop de la localitat de Villarrasa, a uns 40 quilòmetres d’on havien desaparegut. A l’interior estaven els dos desapareguts inconscients. L’avi va morir i el nadó estava en estat crític.

L’autòpsia ha confirmat que l’avi va morir de mort natural

En un primer moment, es va plantejar que l’avi s’havia suïcidat amb el net al cotxe. Tant els investigadors com la mateixa família dels desapareguts ho pensaven i, fins i tot, havien comentat que alguna vegada havia dit que acabaria amb la seva vida. No obstant això, l’autòpsia practicada al cadàver ho ha desmentit. L’home era diabètic i hauria patit una baixada de sucre que li podria haver provocat un infart. Per tant, l’avi va morir per causes naturals.

El nadó està molt greu a l’hospital lluitant per la seva vida

El bebè, que en realitat vivia amb els seus avis i no amb els pares, estava en coma quan va ser trobat amb clars símptomes d’hipotèrmia i deshidratació. Durant les gairebé 18 hores que s’estima que van estar a l’interior del vehicle, es va arribar a quedar sense oxigen i no podia respirar. Els investigadors estan tractant de saber què va passar perquè el nadó de 20 mesos arribés a estar en estat crític. S’ha descartat que el seu avi li pogués administrar algun fàrmac, ja que no s’han trobat pastilles a l’interior del cotxe. S’investiga també perquè van desaparèixer i perquè els van trobar a 40 quilòmetres de Manzanilla.