L’home que havia desaparegut aquest dimecres amb el seu net de 20 mesos a Manzanilla, Huelva, ha mort. Per la seva banda, el nadó ha hagut de ser traslladat en helicòpter a l’Hospital Verge del Rocío de Sevilla en estat crític. Els dos havien estat trobats aquest dijous a l’interior del vehicle de l’avi després que aquest dimecres es denunciés la seva desaparició i es muntés un dispositiu de cerca.

L’alcalde de Manzanilla, Cristóbal Carrillo, ha explicat que uns veïns del municipi havien sentit als mitjans el cas de la desaparició i han vist en un camí un cotxe que s’assemblava molt al que portaven l’avi i el net quan van desaparèixer. Han decidit apropar-se a comprovar-ho i han descobert que estaven els dos a dins, així que han avisat ràpidament als serveis d’emergències que els estaven buscant.

Quan els efectius de la Guàrdia Civil han arribat, han vist que l’avi estava inconscient a l’interior del vehicle. Segons ha detallat l’alcalde, la defunció de l’home ha estat confirmada abans que pogués ser traslladat a un centre hospitalari, però es desconeix si ja estava mort quan els agents policials l’han trobat. Per la seva banda, el nadó de 20 mesos estava “en estat molt crític” i l’han portat al centre de salut d’un municipi proper on se l’ha estabilitzat. Posteriorment, se l’ha traslladat en helicòpter a l’Hospital Verge del Rocío de Sevilla, on ha ingressat en estat “molt greu” a l’UCI.

L’avi i el net portaven desapareguts des d’aquest dimecres

Els familiars de l’avi i el net van presentar aquest dimecres a la tarda una denúncia per la desaparició dels dos a la caserna de la Guàrdia Civil de Manzanilla. El cos policial va activar un operatiu de cerca per la zona amb la participació de diverses patrulles. També hi va participar un helicòpter, però es va haver de retirar per culpa del mal temps i les fortes pluges a la província de Huelva. El dispositiu s’ha desmuntat quan els dos veïns del poble han trobat el cotxe de l’avi amb les dues persones a l’interior. Es desconeix que va passar, perquè el cotxe estava en aquell camí i les causes per les quals l’home ha mort i el nadó està en estat greu.