Un home sense sostre ha mort aquesta matinada als carrers de València com a conseqüència, pel que sembla, de la caiguda en picat de les temperatures. Així ho ha comunicat l'associació Apostolat de la Divina Misericòrdia de la ciutat, que visitava setmanalment aquesta persona. No obstant això, fins que no es realitzi l'autòpsia, no serà possible determinar totes les causes del decés. L'individu era un home de nacionalitat ghanesa que dormia i residia a la via pública de la capital del País Valencià.

L'home mort vivia en condicions de "poca salubritat" al carrer

L'associació, que ha estat la primera en donar la veu d'alarma, ha denunciat a Europa Press que aquesta persona ha mort en "condicions de poca salubritat: sense sostre, en un lloc on no hi ha higiene i en una situació que no és per viure". Per això, han reivindicat la necessitat d'obrir immediatament tots els albergs. Han senyalat que tot i que algunes entitats socials mantenen els seus locals oberts tot l'any, d'altres públics o d'entitats "no estan encara oberts".

"Persones sense sostre hi ha tot el món, però no entenc per què els albergs tanquen a l'estiu", han puntualitzat des de l'Apostolat de la Divina Misericòrdia. De fet, ara, a la tardor i a les portes de l'hivern, també són necessaris aquests establiments per "dutxar-se o esmorzar". Aquesta reivindicació d'obertura d'aquests hostals comunitaris ha agafat més força després de la mort del home ghanès als carrers de València.

"Cada dia hi ha més. Ja no són homes o dones, sinó que es tracta de famílies senceres, amb nens inclosos", han sentenciat des de l'associació. Respecte a l'home mort, molt probablement congelat, s'està a l'espera de l'autòpsia per determinar la mort, tot i que les condicions de "poca salubritat" també podrien haver provocat que l'individu patís alguna malaltia derivada que el portés a perdre la vida.