Els habitants de diversos pobles de València estan atemorits des que dissabte al vespre un grup de més de 60 joves encaputxats recorregués els pobles de l’Horta en bicicleta, armats amb pals i navalles i sembrant el caos allà per on passaven. Els disturbis van acabar amb la detenció de dos menors de 15 i 17 anys i un altre jove de 21.

Segons les primeres investigacions, els joves s’haurien citat per les xarxes socials a València, i haurien començat la seva ruta a través de les diverses localitats que s’estenen per la zona de l’Horta, passant per pobles com Xirivella i Alaquàs.  Al llarg del seu recorregut no van dubtar en fer cavallets amb les bicis ni en pujar a la vorera, posant en perill als vianants. Fins i tot van començar a increpar als conductors dels vehicles que venien de cara. Els mateixos delinqüents van compartir a les xarxes socials imatges de l’incident.

Gran desplegament policial

Per tal d'aturar-los van haver d'intervenir més de 100 agents tant de la Policia Nacional com de la Local. Els veïns de Xirivella van avisar a la policia del que estava passant, i van poder interceptar als delinqüents a Alaquàs. Després d'un breu enfrontament la policia va aconseguir dispersar el grup amb les porres. Tres dels agents van resultar ferits en ser colpejats pels joves, però l'incident va terminar amb la detenció de tres dels delinqüents, dos d'ells menors d'edat.

Segons Laura Ripoll, portaveu de la Policia Nacional, al llarg del cap de setmana es van poder identificar 356 joves vinculats amb aquestes bandes violentes i es van confiscar una gran quantitat d'armes. Per la seva part, l'alcalde d'Alaquàs, Toni Saura, ha assegurat que es reforçarà la seguretat a la localitat sobretot a les nits, per tal d'evitar que es tornin a repetir incidents com el d'aquest dissabte.