Almenys cinc empleats d'una planta de carbó a la localitat bangladeshí de Chattogram han mort i uns altres 15 han resultat ferits per trets de la policia durant una protesta convocada davant de les instal·lacions per exigir el pagament de salaris endarrerits i un augment de sou, així com més descans.

La policia mata cinc empleats durant una protesta

Els empleats de la planta de Gandamara, a l'àrea de Banshjali, portaven manifestant-se des de divendres davant d'aquestes instal·lacions, encara sota construcció pel conglomerat S Alam Group. L'abstenció laboral dels treballadors el matí d'aquest dissabte va portar l'autoritat de la central elèctrica a trucar a la policia. Molt ràpidament es va produir l'enfrontament entre les autoritats i els treballadors que va donar com a resultat diverses morts, relata Europa Press.

La Policia assegura que els seus agents van respondre a trets en defensa pròpia després que els manifestants es neguessin a dispersar-se malgrat haver fet servir en un primer moment gasos lacrimògens. En un moment donat, segons la versió policial, els treballadors els van atacar amb pals, moment en què van obrir foc, segons ha explicat l'inspector general adjunt de la regió, Anwar Husein, al Daily Star.

Tanmateix, la versió dels empleats és molt diferent. Un d'ells assegura en un vídeo recollit pel mateix mitjà que els seus companys s'estaven limitant a manifestar-se pacíficament quan la policia va disparar contra els congregats de manera indiscriminada i sense existir avís.

La policia ha demanat reforços

La situació a la zona segueix tensa i la policia ha cridat a reforços per acabar de desactivar la situació, segons ha informat l'inspector general adjunt al mitjà bangladeshí.