Alberto Díaz García, un bomber de 45 anys, ha mort estant fora de servei després de ser atropellat per un cotxe al districte de Moratalaz, a Madrid. La víctima anava amb bicicleta quan el cotxe l'ha envestit i posteriorment ha fugit, deixant el bomber malferit. L'home ha estat atès pels serveis d'emergència al lloc de l'accident i poc després l'han traslladat a l'hospital de La Paz, on desafortunadament ha mort a causa dels múltiples traumatismes derivats del fort cop. El conductor fugat s'ha lliurat aquesta tarda en una comissaria de Moratalaz.

El bomber es dirigia a rescatar un gat

El bomber era voluntari en una associació de rescat de gats coneguda com a Los Cuatro de la Empanadilla, un nom que van adoptar amb referència a la xarxa que utilitzen per auxiliar els felins. Aquest fet li ha costat la vida. La víctima es dirigia amb una bicicleta a rescatar un gat després de rebre un avís. Ja gairebé arribant al lloc, cap a les deu de la nit, un cotxe l'ha atropellat i ha fugit. "Ahir rebíem un avís d'una gata que havia caigut per una claveguera. Ens vam posar en marxa uns en cotxe i l'Alberto en una Bicimad, ja que no tenia cotxe i era a prop de casa. Tots estàvem esperant-lo, però no arribava. En truca'l, ens agafa el telèfon un policia municipal que ens indica que ha estat atropellat per un cotxe que s'ha escapat a Moratalaz", han declarat companys del bomber mort en una publicació a Facebook.

Els companys d'Alberto acaben el seu comunicat expressant el dolor que suposa la pèrdua del seu amic: "Estem destrossats per aquesta gran pèrdua que ens deixarà un temps fora d'aquest món. Fem una abraçada enorme a la seva esposa i família que estan passant per un dolor difícil de superar".

Alberto, un amant dels animals

Els seus amics el descriuen com un gran home, amant dels gats i un lluitador pels drets dels animals que "es jugava la vida per arribar on d'altres ni arribaven i defensava que actués en qualsevol intervenció quan un gat estava en perill".

Ara, la policia ha obert una investigació per aclarir els fets. En les pròximes hores es realitzarà l'autòpsia, que podrà aportar algunes respostes.

Mostres d'afecte de les autoritats madrilenyes

La delegada de Seguretat i Emergències de l'Ajuntament de Madrid, Inmaculada Sanz, ha volgut donar el condol a tot el cos de Bombers i als familiars de la víctima a través del seu compte de Twitter. A les mostres d'afecte s'ha afegit també l'alcalde de Madrid, José Luis Martínez-Almeida, que ha assegurat que es farà "tot el possible per localitzar el covard i miserable". Hores després, el conductor escapat s'ha lliurat voluntàriament en dependències policials.