Consternació al món dels streamers i videojocs. El famós youtuber Alexander, més conegut com a Technoblade, ha mort als 23 anys a causa d'un càncer que patia d'algun temps ençà, segons ha informat la família a través d'un comunicat. Concretament, ha estat el pare del mort qui ha anunciat la trista notícia, i ho ha fet a través d'un vídeo titulat 'So long nerds' (Fins després, nerds) en el mateix compte oficial del youtuber.

El youtuber va deixar una carta pòstuma per als seus seguidors

El jove streamer va néixer als Estats Units el 1999 i va construir el seu èxit a base de partides del videojoc de Minecraft, que les publicava posteriorment a la plataforma de YouTube. Els seus vídeos van assolir ràpidament més de 12 milions de subscriptors, els quals van ser coneixedors de la seva malaltia l'agost de l'any passat.

El mateix streamer va deixar una carta escrita com a llegat abans de la seva mort, però que ningú abans no havia llegit, fins ara. "Hola, soc el pare de Technoblade, ell va escriure un missatge i em va demanar que us ho llegís", explicava el seu progenitor, que apareixia sobre un fons blanc sostenint a la seva mascota i sent incapaç d'aguantar les llàgrimes per la mort del seu fill. "Hola a tots, aquí Technoblade. Si estàs veient això, estic mort. Així que asseguem-nos i tinguem una última xerrada. El meu nom veritable és Àlex", escrivia a l'inici del document, revelant així el seu nom oficial.

Àlex, un noi especial que va ajudar en la investigació del càncer

Technoblade va atribuir la culpa de la seva malaltia a l'excés de temps que passava davant de l'ordinador jugant als videojocs. Fa uns mesos, ell mateix va confessar els seus seguidors que li havien detectat un sarcoma i els tractaments de quimioteràpia i radioteràpia a què s'estava sotmetent. Durant tot aquest temps, el youtuber va aprofitar per llançar una campanya d'investigació per també conscienciar la societat sobre el càncer. Gràcies a això —i també a la seva influència— va aconseguir recaptar una quantitat de 128.000 dòlars.

La carta del youtuber, trending topic a YouTube

En les últimes paraules escrites a la carta pòstuma de Technoblade, el jove nord-americà ha volgut mostrar el seu profund agraïment a totes les persones que li han donat suport durant la seva llarga trajectòria a YouTube i que l'han estat seguint tot aquest temps. "Els demano una disculpa per vendre tantes coses al llarg de l'últim any, però gràcies a tots els que van comprar els meus productes, els meus germans van a la universitat!, bé, si ells volen. Gràcies a tots per donar suport al meu contingut al llarg dels anys. Si tingués unes altres cent vides, crec que tornaria a triar ser Technoblade una altra vegada, ja que aquests han estat els anys més feliços de la meva vida. Espero que hagin gaudit del meu contingut, els hagi fet riure i espero que tinguin llargues, pròsperes i felices vides perquè els vull, Technoblade fora".

Així finalitzava la carta que va escriure el streamer abans de morir. El pare, després de llegir la carta, va aprofitar per dedicar-li unes paraules. El descriu com "el nen més increïble que algú podria demanar".

Multitud de fans i streamers coneixien el jove, de 23 anys, per la qual cosa el vídeo del comunicat de la seva mort s'ha col·locat en el rànquing dels deu primers en tendències de la plataforma de YouTube en poques hores.