Els Mossos d'Esquadra han detingut un pederasta de setanta-sis anys sobre el qual pesava una ordre de crida i cerca gràcies a l'avís que va donar Carles Tamayo, reconegut youtuber i periodista d'investigació. El periodista estava gravant un reportatge sobre aquest cas de pederàstia amb l'acusat i, en el que havia de ser l'últim dia de rodatge, va donar l'avís als Mossos de la localització exacta del criminal. Entre els crits i amenaces que professava l'agressor sexual al youtuber, els Mossos van procedir a la seva detenció el passat dimecres dinou de maig al barri de Vallcarca (Gràcia, Barcelona). 

El condemnen per cinc delictes d'abús sexual, prostitució i corrupció a menors 

L'home, que respon al nom de Lluís G.M., estava condemnat a vint-i-tres anys i vuit mesos de presó pels múltiples abusos sexuals a menors que havia comès entre els anys 2007 i 2011. En concret, l'Audiència de Barcelona va condemnar-lo l'any 2019 per tres delictes d'abús sexual, dos d'ells continuats, i per dos delictes de prostitució i corrupció a menors. L'octubre de 2021 la sentència va ser ferma, i l'ingrés a presó era inevitable, però el condemnat va fugar-se. Des d'aleshores, pesava sobre ell una ordre de crida i cerca per tal que s'efectués la condemna. L'individu sempre ha negat els fets, tot i que les proves i les declaracions aportades per les seves víctimes determinaven que les agressions s'havien produït i que ell n'era el culpable. 

El youtuber Carles Tamayo relata que des de fa set mesos treballa en la producció d'un documental on explica aquest cas de pederàstia i mostra la impunitat de la qual ha gaudit l'acusat des de l'any 2019, quan va sortir a la llum la primera sentència. Tal com ha avançat el diari Ara a partir d'una conversa amb el mateix Tamayo, l'acusat va contactar amb ell perquè volia que l'entrevistés i produís un documental sobre la seva vida. Segons afirma al mateix mitjà, el periodista sabia que pocs dies enrere s'havia ordenat la cerca i captura del pederasta, un fet que va coincidir amb els últims rodatges pendents del documental. L'home, que també coneixia de l'execució de l'ordre, va marxar a Tarragona per amagar-se i passar desapercebut, i va ser el mateix Tamayo qui el va convèncer per veure's una última vegada a Barcelona i concloure, així, el documental. 

L'acusat va intentar justificar-se dient que "està malalt"

Segons Carles Tamayo relata al seu compte d'Instagram, on acumula més de vuitanta-sis mil seguidors, en aquesta última trobada amb el pederasta va donar-li un ultimàtum: "ha pogut escollir entre reconèixer el seu delicte i demanar perdó a les víctimes; o intentar fugir de la justícia i girar la cara de nou als nois abusats... Ha escollit la segona". El diari Ara recull que, després que el pederasta negués de nou els fets, el periodista va trucar els Mossos. En un primer moment, la policia assegurava que no hi havia cap ordre de detenció contra l'home, perquè no trobaven els documents oficials. A les dotze del migdia, però, va produir-se la detenció. Carles Tamayo va gravar-ho tot, posant fi al seu documental. En el vídeo, s'aprecia com els agents tenen emmanillat a l'home, el qual, mentre forceja amb els Mossos, no para de cridar que "està malalt". També llança amenaces i insults contra el youtuber català: "Carles, això ho pagaràs car! Ets un fill de puta!", mentre ell li reclama que demani perdó a les víctimes. Finalment, els agents s'enduen al detingut en cotxe.