El judici contra Brian Raimundo, el 'monstre d'Igualada', segueix a l'Audiència de Barcelona i aquest dimecres s'ha celebrat la tercera jornada, amb noves declaracions dels Mossos d'Esquadra que van entrar a casa del detingut, al carrer de Sant Sebastià, al centre d'Igualada, i també dels agents de la policia catalana que van analitzar el mòbil de l'acusat d'aquesta brutal agressió sexual de la nit de la Castanyada de 2021. La noia, de 16 anys, va aparèixer, greument ferida, de matinada en un carrer del polígon les Comes, a uns 500 metres de la discoteca Epic, on va començar la festa la víctima. 

Els Mossos han explicat que el dia 4 de novembre l'ara acusat, Brian Raimundo, quan encara ningú l'havia relacionat amb els fets, va fer diverses cerques a Google buscant "noia violada Igualada" per trobar notícies sobre els fets que van passar aquella nit. Les primeres informacions es van publicar el 2 de novembre al vespre i la recerca feta a Google per part de Brian Raimundo, que en va consultar, segons l'informe pericials dels Mossos del seu mòbil, com a mínim dues. En aquell moment de la investigació, ningú tenia sota el punt de mira l'home bolivià de 24 anys que ara seu al banc dels acusats. 

"Noia violada Igualada" a Google

Brian Raimundo, la nit dels fets, i també del que s'ha pogut saber ara de l'anàlisi del seu terminal i del que es van poder descarregar els Mossos de l'iCloud, es van trobar dues captures de pantalla que es van fer, potser de manera no desitjada, pocs minuts després dels fets. Les imatges són de les 6.40 hores i de les 6.47 hores del dia 1 de novembre. En concret, la primera captura, ha detallat el testimoni, el situa a l'avinguda d'Europa d'Igualada, "a 120 metres de distància del lloc on es va trobar la víctima". La segona captura també el situa a l'avinguda d'Europa però "una mica més endavant, a prop de la rotonda amb el carrer de Gran Bretanya".

Es tracta de dues fotografies on es pot veure una planificació de rutes del Google Maps, segons l'agent dels Mossos d'Esquadra que en va fer l'anàlisi. S'observa un recorregut que té una distància de 2,4 quilòmetres i 30 minuts que "coincideix en temps i recorregut en la distància fins al seu domicili", al centre d'Igualada. "És el recorregut habitual que et faria el Google Maps per anar fins casa seva". Aquestes captures, que se situen al lloc dels fets, sumat a les imatges de les càmeres de seguretat, que també el situen abans i després de l'agressió, amb un interval de temps de vint minuts, fan pensar als Mossos d'Esquadra que l'home que van detenir era l'únic que podia ser l'autor d'aquella sàdica agressió sexual que va patir la menor. 

Els agents que van participar en l'escorcoll a casa del detingut, l'abril de 2022, després de més de cinc mesos d'investigació, han explicat al tribunal què hi van trobar. Entre altres coses, que es van emportar cap al laboratori, hi havia la jaqueta negra que els investigadors van veure que portava el dia que, suposadament, va agredir la noia. A simple vista, han explicat, la jaqueta ja mostrava senyals de sang, amb una taca marronosa, que ho van confirmar quan es va fer un visionat amb una càmera IR, que detecta a ull nu, possibles restes de sang. L'anàlisi posterior de la jaqueta, com d'altres vestigis recuperats del carrer de Sant Sebastià, en un escorcoll que va durar hores, van confirmar la presència de restes biològiques de la noia agredida sexualment. La càrrega de prova contra el detingut és molt alta, asseguren els investigadors dels Mossos que van portar aquest cas.

La declaració de l'acusat, aquest dijous

Algunes de les parts que participen com acusacions populars en aquest judici asseguren que la declaració de l'acusat acabarà sent irrellevant, per tots els indicis acumulats contra ell, però igualment serà una de les parts més esperades d'aquest judici que acabarà divendres amb els informes orals de cada part. Ara per ara, tot sembla indicar que serà aquest dijous quan es podrà sentir per primera vegada la veu de l'acusat, Brian Raimundo. Després de diverses pericials, que arrencaran a les deu del matí, serà el torn de la declaració de l'acusat, que haurà de respondre, si ho vol, a les preguntes de la Fiscalia, de les acusacions i de la seva defensa. Ara per ara, mai ha acceptat els fets i sempre els ha negat. No sembla que hagi de canviar, però tindrà l'oportunitat de fer-ho. S'enfronta a una condemna, demanada per la Fiscalia i totes les altres parts, de 45 anys de presó per l'intent d'assassinat de la noia i també per l'agressió sexual.