Segueix el judici contra Brian Raimundo, un home de 24 anys bolivià que està acusat d'haver intentat matar i haver agredit sexualment de manera sàdica una jove de 16 anys la matinada de la Castanyada de 2021 a Igualada, la capital de l'Anoia. Els Mossos d'Esquadra van poder acreditar que l'home era l'autor i aquesta setmana s'està fent el judici contra ell. Després de la declaració dels camioners que la van trobar mig despullada, entre un bassal de sang i "mig morta", avui ha estat el torn dels agents dels Mossos d'Esquadra que van arribar primers al lloc dels fets i dels investigadors de la Unitat Central d'Agressions Sexuals (UCAS) que van liderar la investigació fins que l'abril de 2022, després de cinc mesos, va poder ser detingut Brian Raimundo a casa seva, al centre d'Igualada. Les imatges de les càmeres de seguretat confirmen que l'atac va durar 20 minuts, des del moment que es va veure com la va perseguir fins que va escapar, després dels fets. L'escorcoll a casa seva va ser clau per confirmar els fets. Es va trobar ADN i restes de sang de la menor d'edat agredida sexualment. Els Mossos que han declarat avui davant del tribunal i que van participar en la caça del jove bolivià han assegurat que no hi ha cap dubte de la seva participació en aquesta brutal agressió, que es jutja també com un intent d'assassinat i que li pot comportar 45 anys de presó.

Més de 155 càmeres buscant l'agressor

L'ara inspectora Kira Estrada, cap de la UCAS, ha explicat que la investigació va allargar-se cinc mesos i que van ser clau les imatges que van poder analitzar de 155 càmeres de seguretat que hi havia en empreses del polígon de les Comes, i també la geolocalització dels telèfons mòbils, tant de la víctima com de l'acusat. La pista clau la va donar un vídeo que va facilitar un testimoni, un pilot d'avió, on es veia un grup de joves fent destrosses en diversos cotxes; a les imatges es veu i es pot acreditar la presència de l'acusat, que després es va poder veure en altres imatges durant els centenars d'hores de visualització.

Kira Mossos
L'inspectora Kira Estrada, durant el judici, amb Brian Raimundo, present, assegut al banc dels acusats / Cedida

La inspectora ha relatat que en una de les imatges van observar com un noi, que anava vestit de color negre i portava una motxilla negra i unes vambes blanques, va seguir la jove i, en un moment donat, va començar a córrer darrere d'ella. Van tornar a veure l'home 23 minuts més tard, quan faltaven vint minuts per les set de la matinada. Aquestes imatges, ha explicat la inspectora al tribunal, eren "molt més nítides". L'agressió, suposadament, va durar més de vint minuts. Les lesions que va patir la noia, que van necessitar més de sis operacions quirúrgiques, van ser brutals i sàdiques, detallen tots els informes pericials. Un dels agents que van ser dels primers a arribar a la zona ha explicat que la zona era molt solitària, que ningú hi passa, que si el primer camioner no l'hagués vist, tapat amb una jaqueta i avisat al 112, segurament, la menor hauria mort.

El mòbil de l'agressor, als mateixos llocs que ella

El pare de la víctima, segons han explicat els investigadors dels Mossos, tenia una aplicació per geolocalitzar el telèfon de la seva filla i això va permetre als investigadors fer el recorregut exacte que va fer la jove aquella nit. A més, l'estudi del mòbil de l'acusat va permetre geolocalitzar el seu telèfon en els mateixos llocs per on va passar la víctima i en les mateixes hores. D'aquesta mateixa anàlisi també s'ha pogut saber que la menor va posar al Google Maps com anar fins a l'estació i que l'aplicació la va dirigir cap a un camí erroni -les gravacions de les càmeres de seguretat ho van confirmar- i va ser allà on va ser assaltada pel seu agressor, que la va seguir, atacar i agredir.

Totes les imatges porten a Brian Raimundo

La inspectora Estrada ha explicat que van rastrejar, a través de les càmeres de seguretat, totes les altres persones i vehicles que van passar per aquella zona durant el marge temporal en què va tenir lloc la violació i que van acabar descartant-les totes; no tenien cap dubte que l'home que buscaven era Brian Raimundo. El judici contra el monstre d'Igualada seguirà aquest dimecres amb més declaracions dels agents dels Mossos que també van participar en la investigació i en l'escorcoll a casa del jove, on es van trobar restes d'ADN de la noia en una jaqueta que portava l'home el dia dels fets, suposadament.