Aquesta Setmana Santa has viatjat i has pagat alguna cosa en metàl·lic? Alerta, pots tenir una moneda de gran valor a la cartera i sense saber-ho. Ara que tornem a la feina és un bon moment per repassar el moneder i buscar si entre les monedes que ens han tornat de canvi quan hem estat fora, per països d’Europa, hi ha alguna de les monedes d’un o dos euros més buscades pels col·leccionistes. Algunes d’aquestes poden tenir un preu que supera els 100 euros! Evidentment, la majoria de monedes d’un i dos euros que ens arriben a la butxaca tenen el valor facial que marca la mateixa peça, però podem tenir sorpreses agradables

Moneda dos euros

Una moneda de dos euros et pot donar una bona sorpresa: n'hi ha que valen molts diners / ElCaso.cat

Ja és molta gent la que repassa totes les monedes que li tornen de canvi, ja sigui a Catalunya, quan paguem un cafè, i també quan estem de viatge, on la probabilitat, pel tràfec de turistes, fa que sigui més fàcil trobar el tresor amagat: una moneda d’un o dos euros que després es pugui vendre per molts més diners.

Les 27 monedes d’aquest 2022

Cada any els països de la zona euro poden editar un màxim de dues monedes diferents de dos euros, les que es coneixen com a commemoratives, i que serveixen per celebrar algun acte que faci l’aniversari, o per posar en relleu alguna data concreta o algun paisatge o monument. Aquest any Espanya n’ha editat dues, que ja estan en circulació. 

? Et pot interessar: Com són les dues noves monedes de dos euros espanyoles?

 

Les dues peces commemoratives estan dedicades a Juan Sebastián Elcano i al Parc Natural de Garajonay, a l'illa de la Gomera. Aquestes dues són part de les 27 que han editat tots els altres països que també fan servir euros. Cal tenir en compte que aquestes monedes gairebé abans de sortir del banc central de cada país ja valen molt més que els dos euros que marca la peça.

Quines monedes de 2 euros em poden fer guanyar diners?

Més enllà de les monedes de dos euros d’aquest 2022, n’hi ha algunes que per la seva tirada reduïda o alguns dels errors de fabricació, han anat guanyant un gran valor econòmic entre els col·leccionistes. Algunes d’aquestes monedes, com la de dos euros de la princesa Gràcia, Grace Kelly, que va editar Mònaco l’any 2007 i que s’ha arribat a vendre per 2.700 euros.

MonedaDosEuros

La moneda de dos euros espanyola per celebrar els 500 anys de la primera volta al Món / ElCaso.cat

Altres monedes de Mònaco, del Vaticà o de San Marino també poden tenir grans valors econòmics i ens poden fer un bon regal de després de Setmana Santa si durant aquests dies ens ha arribat a la nostra butxaca. En aquesta llista completa podràs trobar totes les monedes de dos euros més cares de la història.