El teu iPhone rastreja tots els teus moviments en temps real i pots veure on has estat amb un mapa ocult en la configuració. Un tiktoker ha revelat ara un truc per accedir a aquest secret, que ha revolucionat la xarxa social i a tots els usuaris del sistema operatiu d'Apple, iOS. Encara que aquesta funció es va llançar fa ja uns anys, poques persones la coneixen i gràcies a aquest truc, molts dels propietaris d'iPhone podran tenir-ho en compte a l'hora de continuar utilitzant el seu mòbil.

El mapa secret del teu mòbil que et diu on has estat

Específicament, se centra en les ubicacions visitades amb més freqüència en els últims mesos, tal com ha explicat el tiktoker especialitzat en tecnologia @techhackguy en un dels seus vídeos, en el que afirma que els iPhone "ens estan espiant tots". A què es refereix amb ubicacions significatives el nostre telèfon mòbil? Bé, els telèfons comercialitzats per Apple tenen aquesta funció anomenada serveis d'ubicació, que fa servir la localització via GPS per millorar altres àrees del dispositiu, a més d'altres trucs per a iPhone.

Mòbil iPhone / Pixabay

Revelat el mapa secret dels iPhone / Pixabay

Aquests serveis inclouen el que es coneix com a "ubicacions significatives", un registre continu dels nostres moviments utilitzat per oferir altres serveis, per exemple, informació personalitzada sobre el viatge diari de casa a la feina i altres localitzacions que visitem de forma freqüent. "Permeti que el seu iPhone conegui llocs significatius per a vostè per proporcionar informació útil relacionada amb la ubicació en Mapes, Calendari, Fotos i més", explica Apple.

Encara que sembli una cosa que envaeix la nostra privacitat i molts de vosaltres entrareu en pànic, la mateixa companyia assegura que "les ubicacions significatives estan encriptades i Apple no pot llegir-les", la qual cosa significa que la informació recollida s'emmagatzema al dispositiu, es xifra i es pot desvincular si es necessita canviar de mòbil. Detallen, a més, que ningú més no pot veure les nostres ubicacions significatives i tampoc no es pot accedir a través d'iCloud.

El truc per accedir-hi i esborrar l'historial de la ubicació

Fins i tot si un amic o familiar està utilitzant el nostre mòbil, no podrà entrar a aquesta part de la configuració sense passar primer pel bloqueig Face ID -reconeixement facial- o Touch ID -amb empremta dactilar. Igualment, si de cap manera no volem que una altra persona sàpiga on som, podem desactivar el sistema o esborrar l'historial, ja que aquest servei és opcional, encara que s'activa normalment per defecte als dispositius.

El desconeixement es deu que l'opció s'amaga sota diverses capes de configuració i la majoria dels usuaris no saben ni tan sols que existeix aquest servei, que rastreja i emmagatzema dades d'aproximadament un any. Per accedir-hi haurem de ficar-nos en la Configuració de l'iPhone, on entrarem a Privacitat. Allà caldrà prémer sobre els Serveis d'ubicació i anar al final de la pàgina, on es veurà Serveis del sistema.

Serà allà on trobarem la pestanya d'Ubicacions significatives, que ens demanarà d'accedir amb Face ID, Touch ID o el pin del mòbil i, una vegada dins, ens mostrarà diversos llocs en els quals hem estat anteriorment, amb marques de temps i amb un mapa que es mostra en la part superior de la pantalla, incloent-hi Casa i Feina com a destinacions més visitades. Per esborrar aquestes dades es pot directament desactivar la funció Ubicacions significatives o Esborrar historial dins de les mateixes ubicacions.