Una jove titkoker experta en tecnologia ha revelat recentment en el seu perfil de la xarxa social una sèrie de consells per utilitzar opcions menys conegudes d'iPhone a través de trucs molt fàcils que poden canviar substancialment la manera d'utilitzar el mòbil dels usuaris d'iOS. Coneguda com a Katarina Mogus a la plataforma de vídeos més coneguda i popular del moment, ha fet un vídeo amb cinc trucs poc coneguts o nous que poden fer-nos estalviar temps i energies.

Els trucs desconeguts que pots fer amb un iPhone

El primer mostra com silenciar directament les notificacions d'una aplicació en concret, que es pot fer de forma ràpida des de la pantalla de bloqueig, en la qual normalment apareixen la data i hora al costat dels missatges més recents. Si volem frenar les notificacions més pesades d'una app en concret, només cal lliscar cap a l'esquerra la notificació, que ens mostrarà una petita pestanya d'opcions. Serà allà on podrem seleccionar directament si volem silenciar les alertes durant una hora, el dia o per sempre.

Mòbil iPhone / Pixabay

Una tiktoker ha revelat diversos secrets per utilitzar un iPhone / Pixabay

El segon truc ensenya la possibilitat de fer una captura de pantalla d'una pàgina web completa de forma molt senzilla. Caldrà començar prenent una captura de pantalla a l'ús, prement dos botons del telèfon iPhone alhora, com el de bloqueig i apujar volum o el botó d'inici i el de bloqueig. Una vegada feta, premerem en la captura i seleccionarem "pàgina completa" en la part superior de la pantalla, que ens mostrarà el web sencer i només haurem de confirmar prement "guardar" com PDF.

En tercer lloc, la jove sorprèn amb un truc que consisteix a demanar a l'assistent de veu de l'iPhone, Siri, que enviï enllaços web a algun contacte, ja sigui a través del xat d'iOS, iMessage, o altres xarxes socials com WhatsApp sense necessitat de copiar i enganxar el link de forma manual. Només cal demanar, mentre som en la pàgina web, a Siri que comparteixi o enviï el contingut a un dels nostres contactes -especificant el nom.

Una tiktoker revela cinc nous trucs clau

El segueix un truc poc útil però anecdòtic, que consisteix a combinar emoticones per animar-los i enviar-los juntament amb missatges d'iPhone mitjançant paraules clau. El que cal fer primer és activar els efectes amb una paraula especial, assignant emojis a expressions, com per exemple, que "feliç aniversari" faci que emoticones de globus flotin per la pantalla. Aquest truc és més o menys conegut, però la tiktoker el porta una mica més enllà i detalla com personalitzar els efectes amb una combinació del nostre gust. Per a això cal escriure fins a tres emojis i mantenir premut el botó "Enviar" fins que ens doni l'opció de pantalla completa i premem finalment el botó per enviar l'animació.

Trucs iPhone / TikTok

Un dels trucs permet animar emoticones / TikTok

L'últim suggeriment de la famosa tecnòloga, que compta amb 2,4 milions de seguidors que sol deixar amb la boca oberta amb els seus trucs, és un petit truc per apagar la llanterna amb un sol gest. Tenint la pantalla bloquejada i la llum encesa, només caldrà lliscar la pantalla de bloqueig una mica cap a l'esquerra, que apagarà el focus automàticament.