Google Maps ja no és només una de les eines més útils per ubicar-nos i arribar als llocs sense problemes ni voltes, sinó que també s'ha convertit en carn de mems. Des que es va començar a registrar amb el seu famós cotxe que grava en 360 graus tots els carrers per poder veure-les des de l'ordinador o mòbil en primera persona, els usuaris d'internet han anat trobant autèntiques perles que s'han fet virals.
Per què Google Maps pixela la cara del nostre gos?
En aquest cas, diverses persones han començat a comentar al fòrum online Reddit un descobriment en l'opció Street View de Google Maps, el que mostra les imatges panoràmiques dels carrers, que ha desencadenat una polèmica i moltes rialles. I és que alguns han adjuntat captures de pantalla en les quals, mentre utilitzaven el servei, es veu gossos amb la cara pixelada, que la primera persona acompanya amb el text: "M'alegro que donin suport a la privacitat canina".
Les rialles i comentaris estaven assegurats, ja que a part de persones i matrícules, poques persones havien reparat en la inusual censura a les mascotes que passegen pel carrer i que són captades pel cotxe que grava les imatges per a Google Maps. Encara que molts van especular sobre la possible privacitat dels gossos, no té res a veure amb això ni amb la nova Llei de Protecció Animal promulgada recentment i que considera gossos i altres animals com a éssers que senten.
Un error en l'algoritme que difumina cares i matrícules
La veritable explicació a aquest fenomen curiós i viral és un error tecnològic, tal com ha explicat Google. La companyia ha detallat que els continguts de Street View gravats en vídeo 360 graus s'emmagatzemen de forma automàtica i, per no haver de realitzar accions manuals sobre cada persona "enxampada" pel cotxe més aplaudit i temut, s'apliquen algoritmes d'intel·ligència artificial que reconeixen cares i matrícules.
En ser detectats, el programa informàtic pixela o difumina de manera automàtica la part reconeguda, i per això el reconeixement i difuminació de les cares de les mascotes és només un efecte col·lateral de l'algoritme que, davant del dubte, ha mantingut també la privacitat dels gossos que passegen pel carrer. Igualment, la broma ja estava servida i altres usuaris comentaven: "Programa de protecció per a gossos" o "És igual, els gossos es reconeixen pel cul".
Altres fenòmens virals relacionats amb el cotxe de Google o el seu servei de mapes, que utilitzem per saber les rutes més ràpides, el camí a un lloc o el bus que necessitem agafar, són, per exemple, el de Nikki, la dona que posa veu a Maps per indicar-nos per on anar o els joves que van decidir ensenyar el cul a la càmera més famosa del carrer, viralitzant-se pel nom del carrer de Barcelona en el qual es trobaven. De fet, es poden fer llistes del més curiós trobat a Google Maps.