S'obre un nou interrogant a la mort violenta de l'Esther López a Traspinedo (Valladolid). L'informe de la Guàrdia Civil revela que algú va encendre el seu mòbil l'endemà del crim al carrer de l'Estació de Valladolid, a més de 23 quilòmetres d'on va ser vista per última vegada, uns fets que fan sospitar, encara més, de l'Óscar, el principal sospitós de la seva mort violenta.

En un primer moment, els investigadors treballaven amb la hipòtesi que el mòbil de la jove de 36 anys es va apagar minuts després que la matessin. No obstant això, segons avança El Norte de Castilla, els repetidors situen el mòbil de l'Esther al carrer de l'Estació número 65 de Valladolid.

El marge d'error d'aquestes proves és mínim 

El marge d'error que tenen aquests repetidors és de 100 metres i la geolocalització s'ha trobat a més de 23 quilòmetres, no hi ha marge de dubte: algú va portar el mòbil de la desapareguda fins a la capital hores després del crim, on va estar exactament 9 minuts.

Així doncs, els agents de l'UCO de la Guàrdia Civil estan plantejant noves hipòtesis sobre què va passar aquella nit del 13 de gener a Traspinedo. Inclús s'estan plantejant el cas hipotètic de què l'Esther hagués arribat viva a l'Estació, tot i que això contradiu els resultats de l'autòpsia, que situen la seva mort a la matinada del 13 de gener (el senyal del seu mòbil a Valladolid és a les 8:40). 

L'Óscar va estar molt a prop del carrer de l'Estació de Valladolid

Hores abans d'aquesta nova coordenada, a les 3:26, el mòbil de l'Esther marca una localització molt a prop del xalet de l'Óscar, que és l'última persona que la va veure amb vida i el principal sospitós del cas. Per si no fos poc, aquest home va estar molt a prop de la nova localització de Valladolid. A les 9:15 estava a vuit minuts en cotxe del carrer de l'Estació.

L'Óscar, l'etern sospitós de la mort violenta de l'Esther López a Traspinedo

La Guàrdia Civil ha descobert també que l'Óscar tenia dos mòbils el dia del crim, un detall molt important que va obviar als interrogatoris i que van descobrir gràcies al nou informe del Departament de Ciberdelinqüència, un fet que ha ajudat a esclarir algunes dades que no quadraven.

Aquest home va passar a disposició judicial fa gairebé dos mesos i la jutgessa instructora el va deixar en llibertat sense càrrecs. Així i tot, els investigadors tenen moltes proves i indicis que podrien demostrar la seva presumpta autoria en el cas, que està sent investigat com un homicidi imprudent amb ocultació de cadàver.