La localitat valenciana de Mislata, on la passada setmana un accident amb un inflable a la fira de Nadal acabava amb la mort de dues nenes, Cayetana, de vuit anys, i Vera, de quatre, torna a estar en el punt de mira. Una dona ha denunciat haver estat violada en grup el passat 3 de gener, per part d'almenys sis homes.

Investiguen una violació grupal a Mislata

La Policia Nacional investiga la violació grupal d'aquesta dona, de 39 anys, en què haurien participat entre quatre i sis homes, que encara no han estat identificats, tasca que suposa la prioritat de les indagacions. Després de la denúncia dels fets a començaments de la setmana passada, ha estat la Unitat d'Atenció a la Família i Dona, l'UFAM, qui ha quedat a càrrec de la investigació.

Segons ha avançat el mitjà Levante-EMV, que ha tingut accés a informació policial, la dona, que pateix una discapacitat psíquica, ha patit aquests abusos sexuals en diverses ocasions i des de fa temps per part d'un dels denunciats, que mai no s'havia atrevit a denunciar per por de les represàlies.

Sis homes agredeixen una dona que viu en un camió

En el seu relat, la dona detallava que les violacions per part d'aquest individu es produïen sempre just quan la seva parella sentimental, un home, s'absentava de l'infrahabitatge en el qual viuen, un camió en un descampat ubicat entre les localitats de Mislata i Xirivella.

Policia Nacional / Europa Press

Policia Nacional / Europa Press

Era llavors quan l'agressor aprofitava per entrar al seu habitatge i cometre les agressions sexuals. Tanmateix, el passat dia 3 de gener, segons el mateix mitjà, l'individu que l'havia violat en altres ocasions es va presentar amb entre tres i cinc amics seus més, que presumptament la van portar fins a un descampat proper on viuen tots ells i la van agredir sexualment.

Mislata, en el punt de mira de nou

La víctima ha denunciat davant de la Policia Nacional que van ser els sis que la van violar en aquestes circumstàncies, que de moment estan sent investigades.

De moment, no s'han realitzat detencions sobre això i la investigació es troba en fase inicial. En espera que es vagin resolent les incògnites, la víctima ja ha estat reconeguda en un hospital, encara que no se sap si s'han descobert lesions que indiquin que ha estat violada.

Mislata / EFE

Lloc de l'accident en Mislata / EFE

La mateixa localitat de Mislata es convertia en focus mediàtic el dia 4, quan l'inflable de la fira de Nadal sortia volant després d'una forta ratxa de vent que el va fer bolcar amb nens dins. A conseqüència del cop, l'endemà moria una nena de vuit anys, la Cayetana.

Accident mortal a la fira de Nadal: l'inflable surt volant

Després d'un dia de Reis marcat per la tragèdia, els pares de la petita li dedicaven una carta pública, en la qual deien que era el seu "àngel". Tota la preocupació es va bolcar llavors en la Vera, l'altra ferida de gravetat, de quatre anys, que va acabar morint aquest dilluns a l'UCI de l'Hospital Clínic de València.

El seu pare, Iván Pérez, publicava llavors un vídeo viral en el qual la petita canta una nadala, amb un text denunciant la injustícia de les dues morts. Paral·lelament, la Policia Nacional continua investigant els fets, ja que se sospita que diverses negligències van portar al fatal final, i que les famílies consideren que es podria haver evitat amb millors ancoratges i precaucions davant el fort vent que bufava aquella tarda.