La desgràcia planava aquesta setmana, en concret el dia abans de Reis, sobre diverses famílies de Mislata, València. Un castell inflable de la fira municipal sortia disparat després d'una ratxa de vent i deixava diverses víctimes, entre elles dos de molt greus: una nena de quatre anys i una altra de vuit.

Les dures paraules dels pares de la nena de Mislata

Cayetana, la de vuit anys, va acabar morint a causa de les ferides i l'altra petita es troba ingressada amb pronòstic greu. Els pares de la víctima mortal lluiten ara perquè aquest tipus d'accidents no tornin a succeir i dediquen una carta a la seva filla el dia de Reis.

En la nota, els pares de la petita Cayetana diuen: "Sabem que cuidaràs de nosaltres i del teu germà Jaime allà on siguis", així com denuncien que les mesures de seguretat no eren les adequades. De fet, la mare de la nena, Marta, va arribar a agafar l'inflable amb les mans per evitar, sense èxit, el tràgic accident.

"Sabem que cuidaràs de nosaltres allà on siguis"

"Estimada Cayetana, els teus pares t'estimen moltíssim. Ets i sempre seràs el nostre àngel. Afectuosa, amable i molt noble. Sabem que cuidaràs de nosaltres i del teu germà Jaime allà on siguis. Dona'ns moltes forces per suportar la teva pèrdua. T'estimem".

Castell inflable / Pxhere

Imatge d'arxiu d'un castell inflable / Pxhere

D'aquesta forma comença la carta, que ha anat acompanyada de diverses declaracions en les quals agraeixen els esforços dels sanitaris de l'Hospital La Fe de València, on van intentar salvar la vida de la petita, de vuit anys.

Commoció per la mort de la Cayetana, de vuit anys

També asseguren que "cap pare no està preparat per a aquest tipus de situacions, estem totalment abatuts" i donen les gràcies a més als serveis d'emergències, policia i bombers, que la mare assegura, que "van fer tot el que va ser en les seves mans per poder salvar-la".

Accident inflable / Bombers Valencia

Lloc de l'accident / Bombers València

Afegint-se al comunicat dels pares, l'escola de la Cayetana, el Jesús-María de Valencia, ha reunit en un comunicat les paraules de companys i professors, que ressalten que "era un amor de nena".

Es podria haver evitat l'accident mortal?

Ara la Cayetana descansa en un cementiri de València mentre la investigació policial prossegueix. Els pares estan convençuts que la mort de la nena era evitable i no volen que una cosa així torni a passar, encara que no és la primera vegada que succeeix i recorda al també mortal incident de Caldes de Malavella.

Per la seva part, l'Ajuntament de Mislata defensa que les mesures de subjecció del castell inflable eren legals i que no és necessari que un tècnic del Consistori revisés la instal·lació.

L'Ajuntament i la normativa, contradiccions

Tanmateix, el seu relat no coincideix amb el de la normativa, que sentencia que una entitat aliena a qui ha muntat l'atracció l'ha de comprovar.

Això se suma a l'informe del Grup d'Homicidis de la Policia, que s'ha fet càrrec de la investigació, en el qual s'assegura que l'inflable no estava ancorat a terra com deuria, sinó que s'havia subjectat a sacs de terra i a bancs i arbres de la plaça, que no van aguantar les ratxes de vent que van desembocar en el fatal accident.